Dansk Fodbold

Trupnyt: Kvindelandsholdet der skal sikre OL

Der er tre ændringer i den kvindelandsholdstrup, der i starten af december skal sikre final four og OL-deltagelse.

Kvindelandsholdet til Nations League kampene mod Tyskland og Island er udtaget.
Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Der er avancement til final four i den første udgave af kvindernes Nations League på spil.

Det danske kvindelandshold er gået igennem de første fire kampe med lutter sejre, men den 1. december venter den på papiret vanskeligste opgave, når Tyskland venter i Rostock.

Nu har landstræner Andrée Jeglertz udtaget de 23 spillere, der skal sikre danske avancement.

I truppen er der comeback til Janni Thomsen, der grundet en skade er med for første gang siden VM, ligesom den bare 19-årige målmand, Alberte Vingum, er udtaget til sin første landsholdssamling. Også Sara Thrige er ny i truppen i forhold til sidste samling.

Kathrine Larsen og en skadet Simone Boye er gledet ud af truppen, ligesom det er tilfældet for Nicoline Sørensen, der søndag annoncerede sit karrierestop i en alder af 26.

Pernille Harder er fortsat skadet.

– Kampene mod Tyskland og Island bliver to finaler i jagten på OL, og vi glæder os meget. Med de fire sejre i gruppen har vi vist, at vi kan udfordre og slå nogle af Europas bedste landshold, og derfor tror vi også på, at vi kan gøre det færdigt. Jeg glæder mig samtidig over at mærke den store opbakning fra de danske fans til begge kampe, siger landstræner Andrée Jeglertz.

Dansk landsholdsspiller stopper karrieren som 26-årig

Danmark kan nøjes med et enkelt point mod Tyskland for at sikre førstepladsen i Nations Leagues gruppe 3. Danmark vandt det omvendte opgør 2-0 i september, og dermed kan et 1-0-nederlag også vise sig at være nok, såfremt Danmark slår Island den 5. december.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P