4 min læsningBrænder banen af i NordicBet Ligaen: Drømmer om at spille på øverste niveau

Nicklas Røjkjær har gang i endnu en flot sæson i NordicBet Ligaen. Drømmen er, at han også vil gøre det på øverste niveau.

4 min læsning
Nicklas Røjkjær har spillet mange kampe i Superligaen - står det til ham selv, så har han ikke spillet sin sidste endnu.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FC Fredericia hentede søndag tre point hjemme mod Kolding IF i en relativt uskøn affære.

Her var det 25-årige Nicklas Røjkjær, der blev kampens eneste målscorer, da han gjorde det til 1-0 efter 23 minutter.

– Det var en bøvlet kamp. De formår at gøre det svært og ødelægge lidt af det flow, vi gerne vil have i kampen. Vi var ikke dygtige nok til at komme ud af den slåskamp, de forsøgte at lave. Men det er dejligt at stå med tre point, siger han til campo.dk.

Søndagens mål var langt fra en engangsforestilling af Nicklas Røjkjær.

Faktisk har den 25-årige offensivspiller nu scoret fire mål og lavet to assist i FC Fredericias seneste seks kampe. De tre af målene i NordicBet Ligaen, mens det sidste mål samt begge assist faldt mod OB i Pokalen, hvor FC Fredericia spillede sig videre til kvartfinalerne.

Derfor faldt det også ganske naturligt at spørge ham ind til, hvad fremtiden monstro har i vente for ham?

– Det er et godt spørgsmål. Lige nu nyder jeg bare at spille og være inde i et flow. Jeg spiller 90 minutter hver gang, og det betyder virkelig meget. Så kommer man i et flow, hvor man føler, at man lykkes. Så lige nu nyder jeg egentlig bare at spille, og jeg tænker ikke så meget på, hvad der skal ske til sommer.

Nicklas Røjkjær har tidligere spillet i Superligaen for Esbjerg fB, Silkeborg IF og Viborg FF.

I sin bedste fodboldalder er det derfor heller ikke så underligt, at han drømmer om at vende tilbage til det øverste niveau i landet – eller i udlandet:

– Det er klart, at man higer jo efter at komme så højt op som muligt. Jeg er jo ikke helt lykkedes i Superligaen endnu, men det er da et klart mål, at jeg vil lykkes på højeste niveau.

Er der noget, du skal blive bedre til for at begå dig i Superligaen?

– Det er jo at blive kampafgørende. Lægge det på i mit spil. Nu har jeg virkelig pæne tal hernede ( i NordicBet Ligaen, red.), så det skal jeg jo kunne tage med op.

Kan du se dig selv fortsætte i FC Fredericia?

– Ja, 100 procent. Det vil jeg slet ikke udelukke. Vi er ved at få et rigtig godt hold og det ser godt ud, så det vil jeg overhovedet ikke udelukke.

Men Superligaen er målet?

– Ja, det er det da. Det vil jeg ikke lægge skjul på. Jeg vil gerne op på øverste niveau – om det så er i Danmark eller andet sted, det må vi se på.

Nicklas Røjkjærs præstationer er selvsagt ikke gået FC Fredericia-cheftræner Michael Hansens næse forbi.

Ligesom den 25-årige offensivspiller selv, så håber Michael Hansen også på at se ham i Superligaen igen.

– Ja, hvis Fredericia kommer derop, siger han med et grin og fortsætter:

– Han er jo en af de spillere, jeg henvender mig til i løbet af en uge – og også under kampene. Vi tænker lidt ens rent fodboldfagligt. Vi gør mange ting på holdets vegne.

– Røjkjær skal være afgørende. Og hvis han er det, så kan han godt (tage skridtet tilbage op i Superligaen, red.). Hvis ikke han er afgørende, så bidrager han stadig med meget løb. Han er måske den, der løber allermest på vores hold sammen med Frederik Christenen, siger Michael Hansen.

Sønderjyske-cheftræner afviser ikke salg af topscorer, men: De skal satme have det store checkhæfte med

Nicklas Røjkjær kom til FC Fredericia fra Silkeborg IF i sommeren 2022.

Den nuværende aftale mellem parterne står til at løbe ud til sommer.

Foruden Viborg FF, Esbjerg fB og Silkeborg IF, har Nicklas Røjkjær også tørnet ud for F.C. København, som han skiftede til som ung tilbage i 2016.

Interview: Allan Hvid

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P