2 min læsningBrian Priske værdsætter Spartas gode ledelse: Husker godt tiden i Belgien

Brian Priske har netop forlænget sin kontrakt med tjekkiske Sparta Prag, og det skyldes primært en stor arbejdsglæde, som står i kontrast til tiden i Belgien hos Royal Antwerpen.

2 min læsning
Brian Priske sætter pris på den gode ledelse i Sparta Prag
David W Cerny/Reuters/Ritzau Scanpix

Det kan gå hurtigt i fodboldens verden.

Både når din karriere for alvor tager fart, eller når du ryger helt ud i kulden.

Eksemplerne står i kø, og netop derfor er den danske succestræner i Sparta Prague, Brian Priske, også lykkelig over netop at have forlænget sin aftale med den tjekkiske klub, som han inden sommer vandt mesterskabet med.

Den forhenværende FC Midtjyllandtræner skrev tidligere på måneden under på en ny kontrakt frem til 2026, fordi karrieren og samarbejdet i Prag fungerer markant bedre, end det for eksempel gjorde i belgiske Royal Antwerp.

– Jeg har et sindssygt godt samarbejde med ledelsen og primært Tomáš Rosický (sportsdirektør, red.). Vi er fælles om tingene, og vi ser fodbold på den samme måde. Man skal nogle gange som træner huske at værdsætte, når man er et godt sted, hvor der er et godt samarbejde, siger Priske til campo.dk.

Han skiftede til Sparta Prag i 2022 efter at være blevet fyret i Royal Antwerp i Belgien, hvor rollen som cheftræner var markant anderledes og mere isoleret.

– Jeg synes, der var et for stort spring fra ledelsen og ned til mig som træner. Nogle gange gjorde det tingene lidt vanskeligere fra mit perspektiv. Ikke at der er noget rigtigt eller forkert i det. Men fra mit perspektiv kunne jeg godt have brugt et tættere samarbejde. Det var for eksempel i forhold til scouting af spillere men også i forhold til træningslejrene. På begge træningslejre i Royal tog vi afsted alene, og vi stod selv med det hele, hvor alt lå på mine skuldre, forklarer Priske om afstanden til ledelsen i Royal.

Se billeder her: Sparta Prag-fansene med kæmpe dansk hyldest

Brian Priskes kontraktforlængelse blev også efterfulgt af danskerens to assistenter og landsmænd, Lars Friis og Christian Clarup, og hele Spartas setup tiltaler den 46-årige danske træner.

– Det kan da godt ske, at der er nogle mere spændende ligaer rundt omkring i Europa, men her føler jeg, at jeg er en del af hele klubben, et samarbejde og et fællesskab. Det betyder meget for mig både som træner men også som menneske, slutter Priske.

Sparta Prag ligger lige nu nummer to i den tjekkiske liga blot et point efter rivalerne fra Slavia. Holdet spiller også med i Europa League i denne sæson.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P