2 min læsning18 personer tiltalt for voldsomt slagsmål på togstation før derby i maj

18 personer er nu blevet tiltalt af anklagemyndigheden for at have taget del i et stort slagsmål på Glostrup Station dagen før et derby i foråret.

2 min læsning
18 FCK og Brøndby-tilhængere er blevet tiltalt for stort slagsmål på Glostrup Station.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det gik ikke stille for sig på Glostrup Station den 13. maj i år.

Aftenen før et derby-opgør mellem F.C. København og Brøndby IF var der således voldsomme sammenstød mellem to grupper af tilhængere, hvoraf flere var maskerede.

Siden da har Københavns og Københavns Vestegns Politi i tæt samarbejde efterforsket sagen. Det har ført til, at man nu er nået frem til 18 personer i 20- til 30-års-alderen , som er blevet tiltalt af anklagemyndigheden.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi fredag i en pressemeddelelse.

I samme forbindelse fortæller specialanklager, Herik Uhl Pedersen, at man går efter fængselsstraf i sagerne.

– Der blev slået, sparket og kastet med romerlys midt på en fyldt togperron midt imellem andre mennesker. Dem, der har deltaget, står efter min opfattelse alle til en fængselsstraf, siger Henrik Uhl Pedersen i pressemeddelelsen.

Alle 18 tiltalte nægter sig skyldige.

Det oplyses, at det for 13 af de 18 tiltalte ikke er første gang, at man har været i kontakt med ordensmagten for lignende kriminalitet. Det tæller blandt andet kriminalitet som vild, hærværk eller grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Københavns Vestegns Politi fortæller ligeledes, at 15 af de tiltalte indtil videre har fået en karantæne fra fodboldkampe. Det betyder, at de 15 tiltalte har fået forbud mod at deltage ved landskampe samt kampe i Superligaen, NordicBet Ligaen, 2. Division og UEFA-kampe i Danmark. Overtrædes dette kan det medføre bøde, fængsel og forlængelse af karantænen.

Det meddeles, at to af de tiltalte allerede havde lignende længerevarende karantæner fra fodbold.

Både Brøndby IF og F.C. København var efterfølgende ude at tage afstand fra hændelserne på Glostrup Station. Der nævnes dog intet konkret om tilhængernes tilhørsforhold i pressemeddelelsen.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P