2 min læsningMedie: Özil ny chef for Tyrkiets landshold – stoppede karrieren for seks måneder siden

Den tidligere Arsenal- og Real Madrid-profil, Mesut Özil, kan blive den næste chef for det tyrkiske landshold. Det skriver Bild.

2 min læsning
Mesut Özil mens han spillede for Arsenal
Foto: Ronnie Macdonald / Wiki Commons

Det tyrkiske landshold er i store problemer.

Holdet tabte i den forgangne landsholdspause med 4-2 til Japan i en venskabskamp, og ugen forinden blev det kun til 1-1 på hjemmebane mod Armenien i EM-kvalifikationen.

Og nu ser det ud til, at en af de helt store profiler fra europæisk klubfodbold kan overtage ansvaret for de bedste tyrkiske fodboldspillere.

De dårlige resultater ser nemlig ud til at koste den tyrkiske landstræner, tyskeren Stefan Kuntz, jobbet. Det skriver den tyske avis Bild.

Også tyrkernes nuværende landsholdschef, Hamit Altintop, kan ifølge avisen miste sit job. Og det er her Mesut Özil kommer ind i billedet.

Selvom det kun er et halvt år siden, Özil stoppede sin aktive karriere, står han måske til at blive udpeget som ny chef for det tyrkiske landshold. Det tyrkiske fodboldforbund overvejer i samme ombæring at ansætte tyske Joachim Löw, der tidligere har høstet succes med det tyske landshold, som landstræner

Skrækdebut for Sisto i Tyrkiet

Fodboldforbundet har dog endnu ikke fyret landstræner Kuntz men bekræfter, at tyskeren skal til møde onsdag i denne uge.

Özil spillede på det tyske landshold under blandt andre Löw og leverede 23 scoringer i 92 kampe for Tyskland, og han er også kendt for sine gode relationer til blandt andet den tyrkiske præsident, Recep Erdoğan.

Özil spillede sin sidste klubkamp for Basaksehir i marts måned i år.

Hvis Özil og Löw sammen overtager ansvaret i Tyrkiet, har de gode muligheder for at komme med til EM. Tyrkiet ligger nemlig nummer to i Gruppe D med tre kampe tilbage.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P