Højlund og Danmark hiver et enkelt point med fra Slovenien

Det danske landshold måtte mandag aften se sig passeret af både Finland og Kasakhstan på EM-kvalifikationsgruppe H's førsteplads.

Det danske landshold fik et enkelt point med fra udekampen mod Slovenien, da de fik 1-1 i kampen i EM-kvalifikationskampen i Ljubljana.

Det blev hverken eller for det danske landshold mandag aften.

På det der på forhånd var udset som puljens vanskeligste kamp for danskerne, udekampen mod Slovenien i Ljubljana, fik Danmark 1-1 og et enkelt point.

Danskerne kom som bekendt til kampen med en relativ heldig 1-0-sejr over Nordirland i bagagen, og mens en gentagelse af det resultat ville være fint, så var en klar forbedring af spillet nærmest på forhånd et krav.

Det danske landshold startede dog langt fra imponerende og kampens første mål faldt da også fuldstændig som fortjent.

Efter 24 minutters spil bragte slovenerne sig nemlig foran 1-0.

Efter et kort slovensk hjørnespark fik Rasmus Højlund ikke sat sig ordentligt igennem ved den danske baglinje, og med et smart træk satte Panathinaikos-spilleren Adam Gnezda Cerin sig igennem og lagde bolden bagud til holdkammeraten på både det græske klubhold og det slovenske landshold, Andraz Sporar, som på kanten af et tætpakket dansk målfelt sendte bolden ind bag Kasper Schmeichel.

Fire minutter efter værternes føringsmål var Jens Stryger Larsen tæt på at udligne, da han med et flot langskud på feltkanten sendte bolden snert forbi fjerneste stolpe, men danskerne skulle kort før pausen få sin udligning.

Hjulmand afviser: Der er slet ikke noget i Daramy-historien

Pierre Emile Højbjerg satte sig igennem på venstrekanten, og med et millimeterpræcist indlæg imellem den bagerste slovenske forsvarsspiller og målmanden fandt Højbjerg Rasmus Højlund, som scorede sin karrieres letteste landsholdsmål.

Den stilling holdt til pausen, og det første kvarter efter pausen bød ikke på de store chancer.

Med en lille time tilbage af kampen kunne – og burde – først Christian Eriksen og siden Jens Stryger Larsen have bragt Danmark foran. Eriksen blev spillet fint igennem den slovenske forsvar, men bolden tog af flere omgange dårlige omspring.

Til sidst fik Eriksen bolden sendt forbi den slovenske målmand, men så tog stolpen fra, og returen fik Jens Stryger Larsen aldrig ordentligt ramt på, og så måtte Danmark nøjes med et hjørnespark.

Bare fire minutter senere var det det danske træværks tur til at tage fra, da Jan Mlakar hamrede bolden på overliggeren efter dårligt dansk forsvarsspil.

Jens Stryger Larsen fik sin tredje store chance i kampen med små 20 minutter igen, men ved den bagerste stolpe fik Trabzonspor-danskeren nærmes ikke ramt bolden efter et godt indlæg fra Alexander Bah.

Markante ændringer i Hjulmands startopstilling

Christian Eriksens udmærkede frisparksforsøg på feltkanten med syv minutter tilbage af kampen blev kampens sidste reelle mulighed.

Flere mål blev det nemlig ikke til, og dermed måtte både Danmark og Slovenien nøjes med et enkelt point.

Kasakhstan slår Nordirland

I Belfast mødtes to af puljens øvrige hold i Nordirland og Kasakhstan, og her var en sejr et krav for hjemmeholdet, hvis de fortsat ville gøre sig forhåbninger om deltagelse ved næste sommers EM-slutrunde.

Sådan gik det dog langt fra, for med to minutter tilbage af kampen var det nemlig meget overraskende Kasakhstan, der tog føringen og den efterfølgende sejr.

Med de tre point overhaler Kasakhstan Danmark, så det danske landshold efter fire kampe indtager den tredjeplads, som lige akkurat ikke giver kvalifikation.