Katastrofen lurede i Parken – Wind og VAR gjorde forskellen

Det var ikke kønt, men der kom tre point på EM-kontoen, da Danmark tog imod Nordirland hjemme i Parken fredag.

Danmark sejrede sent i Parken over Nordirland i EM-kvalifikationen.

Op til fredagens landskamp blev der brugt meget tid på at tale om den offensive startellever, som landstræner Kasper Hjulmand havde fundet frem.

Det afspejlede sig dog ikke synderligt i hverken spillet på banen eller resultatet. Således blev det til en beskeden 1-0-sejr for de danske drenge. Med en tyk streg under beskeden.

Særligt i pausen sad man med en fornemmelse af, at tavlen langt fra var blevet visket ren efter katastrofen i Kazakhstan, hvor Danmark tabte med 3-2 tilbage i marts.

Boldomgangen var langsom og tung, skarpheden fraværende og idéerne ikkeeksisterende i særligt første halvleg.

Arbejdsbetingelserne blev heller ikke hjulpet på vej af en nordirlandsk modstander, som allerede efter otte minutter begyndte at trække tiden ved enhver given lejlighed. Uafgjort havde utvivlsomt været nok for gæsterne.

Ved pausen blev der derfor også kvitteret med en pibekoncert fra de røde/hvide-fans på lægterne i Parken.

Følg Campo på Facebook

Piben fik dog en anden lyd nærmest før anden halvleg var begyndt.

Efter kun halvandet minut dukkede Jonas Wind nemlig op, da Nordirlands Ciaron Brown forsøgte sig med en alternativ clearing i feltet.

Det mislykkedes på det skammeligste for Oxford United-spilleren, og bolden endte i stedet hos en årvågen Jonas Wind, som kunne sparke bolden i mål fra kanten af det lille felt.

Danmark havde efterfølgende en form for momentum, men med en spinkel 1-0-føring kan man aldrig vide sig sikker.

Det kom også til udtryk efter lidt mindre end en times spil, hvor Kasper Schmeichel pludseligt måtte diske op med en stor redning, efter nordirerne var sluppet ubesværet igennem den danske defensiv.

Kampens slutning bød på mere uskønt fodbold, og nordirerne lykkedes i stigende grad med at strikke noget angrebslignende fodbold sammen fra tid til anden.

Tre minutter inde i tillægstiden var det millimeter fra at gå helt galt, da Nordirland havde smidt alt frem på et frispark.

Bolden havnede kort efter i det danske mål, og bedst som begge mandskaber var klar til at give bolden op, greb VAR ind.

Efter et mere end fire minutters langt VAR-tjek, var det dog stadig lettere uklart, hvad Nordirlands mål blev annulleret for – Christian Eriksen har kort efter slutfløjt sagt, at det var offside.

Dermed skiftede måltavlen fra 1-1 til 1-0 igen, og Kasper Hjulmand og co. kan dermed – trods alt – ånde lettet op over en 1-0-sejr med tre dertilhørende point efter 12 minutter tillægstid.

Men om danskerne føler sig overbeviste efter de tre første kampe i EM-kvalifikationen, må være op til den enkelte at vurdere.

Danmark spiller topkamp i EM-kvalifikationen allerede mandag, hvor Slovenien venter ude.