2 min læsningKriseramt storklub ansøger om lån hos supporterklub til transfervindue

Den svenske storklub, AIK, der har danske Viktor Fischer i truppen har ansøgt om et lån på 10 millioner kroner hos supporterklubben Den Svarta Massan.

2 min læsning
AIK Stockholm Logo

Det går ikke særlig godt i den svenske storklub AIK.

Stockholm-klubben ligger efter de første 11 runder i Allsvenskan næstsidst, og dermed er de i overhængende fare for at rykke ud af den bedste svenske række.

Derfor har traditionsklubben nu ansøgt om et lån på 10 millioner svenske kroner hos supporterklubben Den Svarta Massan.

Pengene skal bruges i det transfervindue, der for Sveriges vedkommende løber fra den 7. juli til den 31. august.

Den Svarta Massa, der lidt løst oversat betyder ‘Den Sorte Masse’, beskriver sig selv som en økonomisk organisation, der er skabt af AIK’ere for AIK. Organisationens formål er frem for alt at yde økonomisk bistand til klubben.

– AIK fodbold står overfor en række afgørende beslutninger for at ændre den sportslige situation. For at kunne skabe så uhindrede handlingsmuligheder som muligt har klubben valgt at ansøge om et lån fra den AIK-tilknyttede økonomiske organisation Den Sorte Masse, lyder det officielt fra AIK.

– Vi ønsker at have muligheden for at være så effektive som muligt på den korte bane. Det handler selvfølgelig om det kommende transfervindue, men det kan også få indflydelse på den sportslige organisation eller tiltag, som kan ændre på vores hidtil svage sportslige resultater, lyder det fra AIK’s CEO Frederik Söderberg.

Beskyldes for at fake skade: Viktor Fischer svarer tilbage

Nu skal medlemmerne af Den Svarta Massan beslutte, om de ønsker at tilbyde AIK lånet, der vil svare til cirka 6,4 millioner danske kroner.

– I dag har vi modtaget en låneanmodning fra AIK Fodbold, hvilket bestyrelsen nu vil bearbejde, inden vi inden længe sender anmodningen ud til vores medlemmer til afstemning om, hvorvidt lånet skal gives eller ej.

– Vi er glade for, at AIK Fodbold først vender sig mod os i denne situation, og vi er klar til at støtte fodbolden, hvis vores medlemmer stemmer for det. Det er præcis på grund af situationer som denne, at vi eksisterer, lyder det for bestyrelsesformand i Den Svarta Massan Mikael Jomer.

Ifølge Transfermarkt.com er AIK i besiddelse af den femtedyreste trup i den svenske Allsvenskan. Kun Malmö FF, BK Häcken samt de to Stockholm-rivaler fra Djurgården og Hammarby har dyrere trupper.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P