1 min læsningNewcastle-ejer går shop amok i Saudi-Arabien: Køber fire klubber – heriblandt Ronaldos

Newcastles ejere har for alvor haft pengepungen fremme, da investeringsfonden mandag har opkøbt fire klubber i Saudi-Arabien.

1 min læsning
Newcastles ejere køber fire klubber i Saudi-Arabien.
Foto: Ahmed Yosri/Reuters/Ritzau Scanpix

Public Investment Fund har mange penge – rigtig… mange… penge…

PIF, som de yndes at kaldes, købte Premier League-klubben Newcastle tilbage i 2021. Og siden da har millionerne rullet ind på kontoen i den nordengelske klub.

Men nu har PIF været i gang igen. Og denne gang har man ikke nøjes med blot at investere i en enkelt klub – faktisk er der tale om fire klubber. Det skriver flere medier mandag aften – heriblandt The Athletic.

Således fremgår det, at investeringsfonden har overtaget aktiemajoriteten i fire klubber i Saudi-Arabien.

Der er tale om de fire stiftende medlemmer af Saudi Pro Ligaen, hvoraf tre klubber i dag gør sig i den bedste liga, mens den fjerde klub gør sig i den næstbedste liga – Al Ittihad, Al Ahli, Al Nassr og Al Hilal.

Der er således tale om nogle af de meget rige klubber, der blandt andet har budt sig til på at hente superstjerner som Lionel Messi, Karim Benzema og ikke mindst Cristiano Ronaldo, der som bekendt skiftede til Al Nassr omkring årsskiftet.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Ifølge medierne skulle det betyde en massiv investering i den saudi-arabiske liga, hvilket vil gøre ligaen endnu mere attraktiv for nogle af de største spillere i verden.

Det skulle netop også være målet med investeringerne, da man angiveligt ønsker at hente så mange store navne til Saudi-Arabien som muligt.

Det oplyses, at investeringsfonden har overtaget 75 % af aktierne.

Ronaldo afviser rygter: Jeg bliver i Saudi Arabien

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P