1 min læsningNy regel i Serie A: Verona møder Spezia i nedrykningsplayoff – Højlund scorede da Atalanta holdt Juventus under sig

Det var de to danskerklubber Verona og Spezia, der søndag aften risikerede at tage den tredje og sidste billet ud af Serie A, men i stedet bliver der nu taget en ny regel i brug.

1 min læsning
Foto: Alberto Lingria/Reuters/Ritzau Scanpix

For første gang skal Serie A finde en nedrykker igennem en nedrykningsplayoff.

Det ligger fast, efter Verona søndag aften tabte 3-1 til AC Milan, mens Spezia tabte 2-1 til AS Roma.

Egentlig var Spezia qua deres 1-2-sejr i Verona i november bedre indbyrdes end Verona, men reglen om indbyrdes opgør er frem mod denne sæson blevet skrottet til fordel for et helt nyt koncept.

Mens det stadig er indbyrdes og dernæst målforskel, der afgør placeringer i den resterende del af Serie A-tabellen, så gælder det ved pointlighed mellem to hold, der enten kæmper om mesterskabet eller om at undgå nedrykning, at der skal spilles en playoff-kamp på neutral grund.

Derfor mødes Verona og Spezia på søndag til et direkte opgør om den sidste nedrykningsbillet fra Seria A.

Højlund, Mæhle og Atalanta holder Juventus under sig

I den anden ende af tabellen skulle Atalanta sørge for at holde både AS Roma og Juventus under sig og selv tage sig af Serie A’s femteplads.

Det klarede de uden de store problemer, da de hjemme i Bergamo slog Monza med hele 5-2.

Rasmus Højlund scorede Atalantas tredje mål, men han blev overskygget af sin hollandske holdkammerat, Teun Koopmeiners, der med hele tre mål blev den store Atalanta-helt.

i Udine slog Juventus Udinese med 0-1, men da både Atalanta og AS Roma også vandt, må Den Gamle Dame nøjes med syvendepladsen og kvalifikation til Europa Conference League.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P