2 min læsningParis Saint-Germain genvinder mesterskabet – få overblikket på den franske liga før sidste spillerunde her

Med en spillerunde tilbage kan Paris Saint-Germain endnu en gang kalde sig franske mestre. Det er niende gang på elleve år.

2 min læsning
PSG vinder det franske mesterskab
Foto: Jean-Christophe Verhaegen/AFP/Ritzau Scanpix

Meget skulle gå galt, hvis ikke Paris Saint-Germain skulle sikre sig det franske mesterskab for niende gang på elleve år.

Med to spillerunder tilbage af sæsonen havde PSG således seks point ned til de nærmeste forfølgere fra Lens, som ovenikøbet også var i besiddelse af en markant dårligere målscore.

Det virkede således som et spørgsmål om tid, før at det fransk mesterskab kom i hus for PSG.

Og lørdag aften blev det så en realitet. PSG kan nemlig nu kalde sig franske mestre, da klubben sikrede sig et uafgjort resultat mod Strasbourg. Lionel Messi stod for parisernes enlige scoring.

Lens gjorde dog sit for at holde snor i pariserne. Med målscoreren 3-0 besejrede Lens således gæstende AC Ajaccio, men da PSG formåede at hentet et enkelt point er hovedstadsklubben nu fire point foran i tabellen før sidste spillerunde.

Lens kan dog stadig glæde sig over, at klubben med lørdagens sejr har sikret sig andenpladsen i Ligue 1, som giver en plads i Champions League-gruppespillet i den kommende sæson. Det er første gang, at det er lykkes klubben siden sæsonen 2002/03.

Xavi om Messi-retur: Vi er venner

Det betyder samtidig, at Marseille nu ikke kan hente Lens i tabellen. Dermed ender Marseille på tredjepladsen i Ligue 1, hvilket giver en plads i Champions League-kvalifikationen i næste sæson.

I den nederste del af Ligue 1 stod det allerede på forhånd klart, at Angers, AC Ajaccio og Troyes rykker ned. I denne sæson er der dog fire nedrykkere i Ligue 1, og efter lørdagens spillerunde står det klart, at det enten bliver Nantes eller Auxerre, der tager den sidste nedrykningsplads.

Blot to point skiller de to klubber ad – Nantes (33 point) og Auxerre (35 point).

Få overblikket på den samlede stilling i Ligue 1 herunder

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P