3F Superligaen

Overblik: Her er scenarierne i Europas største ligaer frem mod weekenden

Mange scenarier er i spil, når de største europæiske ligaer skal afgøres inden for de næste par uger. Få overblikket her.

Scenarier i de største ligaer.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

De største nationale turneringer i europæisk fodbold nærmer sig så småt slutningen på sæsonen.

Alligevel er det langt fra alle turneringer, der er har fundet sin afgørelse – både i forhold til, hvem der bliver mestre, og hvem der rykker ned.

I denne artikel får du det fulde overblik over, hvilke kampe og turneringer, du skal holde øje med frem mod den kommende spillerunde. Der er nemlig flere steder, tingene kan afgøres.

Scenarier i Superligaen

Før der sættes fokus på de største europæiske ligaer, starter vi lige hjemme i egen andedam. Det meste er nemlig åbent i den danske Superliga med to spillerunder tilbage af sæsonen.

Tre klubber kæmper fortsat med om det danske mesterskab, F.C. København (55 point) indtager i skrivende stund førstepladsen med et enkelt point ned til de nærmeste forfølgere fra FC Nordsjælland (54 point). På ligaen tredjeplads finder man Viborg FF (50 point), som også stadig har mesterskabet inden for rækkevidde.

Det danske mesterskab kan potentielt afgøres i den kommende spillerunde, som for topholdene finder sted på mandag og tirsdag. Bliver det eksempelvis til en FCK-sejr mod Viborg FF, så er Viborg ude af billedet i forhold til guld-ræset. Bliver det samtidig til et FC Nordsjælland-nederlag på udebane mod Brøndby IF, så er mesterskabet sikret for F.C. København. Omvendt kan alt være fuldstændig åbent frem mod sidste spillerunde, hvis FCK taber mod Viborg og FC Nordsjælland samtidig taber eller spiller uafgjort mod Brøndby. I dette tilfælde vil de tre hold placerer sig inden for to points afstand før sidste spillerunde.

Se den øjeblikkelige stilling i Superligaens Mesterskabsspil herunder

Årets vinder af Superligaen kan sætte rekord for laveste pointsnit siden årtusindeskiftet

I Nedrykningsspillet er alt også fortsat åbent i Superligaen. FC Midtjylland kan med en sejr i Silkeborg sikrer sig 7. pladsen og dermed en billet til playoff-kampen om europæisk deltagelse. Men taber eller spiller FC Midtjylland uafgjort med Silkeborg, mens de nærmeste konkurrenter fra OB vinder mod AC Horsens, så er alt åbent i forhold til 7. pladsen frem mod sidste spillerunde, hvor OB og FC Midtjylland står over for hinanden.

Tre hold kæmper fortsat for at undgå en tur ned i NordicBet Ligaen – AaB (27 point), AC Horsens (27 point) og Lyngby BK (24 point). Bliver det til AaB-sejr mod Lyngby, mens AC Horsens tager point mod OB, så er Lyngby endegyldigt rykket ned. Men vinder Lyngby modsat mod AaB, vil alt fortsat være åbent i kampen om at undgå nedrykning frem mod sidste spillerunder. Og her vil der vente en direkte duel om nedrykning mellem AC Horsens og Lyngby.

Se den øjeblikkelige stilling i Superligaens Nedrykningsspil herunder

NordicBet Ligaen

I den næstbedste danske række, NordicBet Ligaen, har Vejle allerede sikret sig førstepladsen. Kampen om andenpladsen og den sidste oprykningsplads er dog stadig åben mellem Hvidovre IF (55 point) og Sønderjyske (52 point). To spillerunder resterer og de to klubber har ikke flere indbyrdes møder.

I bunden er Nykøbing FC allerede rykket ud. Selvom det andet bundhold, Fremad Amager, står til stadig at kunne indhente Hobro over nedrykningsstregen, så bliver det med sikkerhed til nedrykning i denne sæson, da klubben er blevet tvangsnedrykket grundet økonomiske omstændigheder.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Scenarier i Premier League

I Premier League er mesterskabet afgjort. Premier League-mestrene i denne sæson blev således Manchester City. Samtidig har Arsenal, Manchester United og Newcastle allerede sikret sig en plads i Champions League i næste sæson via 2.-, 3.- og 4. pladsen i ligaen.

Der er dog fortsat kamp om syvendepladsen i tabellen, som giver en plads i Conference League i den kommende sæson. Positionen indtages i skrivende stund af Aston Villa, men blot et enkelt point efter er Tottenham, mens dansker-klubben Brentford også fortsat er i spil to point efter Aston Villa. Aston Villa møder søndag Brighton, mens Tottenham gæster Leeds. Thomas Franks Brentford tager hjemme imod de allerede kronede mestre, Manchester City.

I kampen om at undgå nedrykning er det allerede for sent for Southampton. Klubben er således allerede nu matematisk rykket ud af Premier League. Tre klubber er fortsat i spil til de to sidste nedrykningspladserne. Leeds og Leicester indtager i skrivende stund de to nedrykningsgivende pladser med 31 point. Blot to point foran er Everton, som altså fortsat er en del af nedrykningskampen. I sidste spillerunde står Leeds over for Tottenham, Leicester får besøg af West Ham og Everton tager hjemme imod Bournemouth.

Se den øjeblikkelige stilling i Premier League herunder

Manchester City vinder Premier League
Manchester City løfter Premier League-trofæet i sæsonen 2022/23. Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Scenarier i LaLiga

I LaLiga resterer der fortsat to spillerunder. FC Barcelona har allerede sikret sig mesterskabet, mens Real Madrid og Atletico Madrid har sikret sig en plads i Champions League i næste sæson via anden- og tredjepladsen.

Der er dog fortsat åbent spil om ligaens fjerdeplads, som lige nu indtages af Real Sociedad (68 point). Villareal på femtepladsen er nemlig fem point efter i den samlede stilling med to kampe tilbage.

I bunden af LaLiga har Elche allerede booket billet til nedrykning, mens der fortsat er kamp om at undgå de to resterende nedrykningspladser, som lige nu indtages af Espanyol (35 point) og Valladolid (38 point). Faktisk kan alle fra 19. pladsen til 13. pladsen i ligaen fortsat rykke ned. Her finder man blandt andet Valencia, Celta Vigo, Almería, Getafe og Cadiz.

Se den øjeblikkelige stilling i LaLiga herunder

LaLiga-præsident i verbal slagudveksling med Vinicius på Twitter: Hverken Spanien eller LaLiga er racistisk

Scenarier i Serie A

Mesterskabet har efterhånden i nogen tid været sendt til Napoli, som topper ligaen med 18 point ned til de nærmeste forfølgere fra Lazio, som også allerede har sikret sig en top fire-placering og dermed en plads i Champions League i næste sæson.

Med to spillerunder tilbage er der dog stadig åbent spil om tredje- og fjerdepladsen i ligaen, som lige nu indtages af Inter (66 point) og AC Milan (64 point). Her kan Atalanta, AS Roma og Juventus fortsat blande sig, da de alle er inden for fem point af AC Milan. I den kommende spillerunde kommer der for alvor til at være kamp om de sidste to Champions League-givende pladser. Her står Inter over for Atalanta, mens Juventus får besøg af AC Milan.

I den modsatte ende af tabellen er det allerede fastlagt, at Sampdoria og Cremonese må en tur ned i Serie B, mens Verona (30 point), Spezia (31 point) og Lecce (33 point) alle er i spil til at booke den sidste nedrykningsplads med to spillerunder tilbage.

Se den øjeblikkelige stilling i Serie A herunder

Scenarier i Bundesligaen

I Bundesligaen skal det hele afgøres lørdag eftermiddag. Sikkert er det dog, at mesterskabet ender i enten Dortmund (70 point) eller FC Bayern München (68 point). Dortmund møder lørdag Mainz, mens FC Bayern München står over for FC Köln.

I kampen om top fire og en plads i Champions League står det klart, at Dortmund, Bayern München og RB Leipzig har sikret sig en plads i den største klubturnering i verden i den kommende sæson. Fjerdepladsen er dog stadig i spil. Her bliver det enten Union Berlin (59 point) eller Freiburg (59 point), der booker den sidste billet. Union Berlin møder lørdag Werder Bremen, mens Freiburg gæster Eintracht Frankfurt.

I bunden er Hertha Berlin allerede sikret nedrykning. Dermed resterer henholdsvis en enkelt direkte nedrykningsplads, og en enkelt playoff- plads om nedrykning, hvor nummer tre fra 2. Bundesliga kommer på besøg i en finale om en plads i Bundesligaen i den kommende sæson. Fire klubber skal fordele disse to pladser imellem sig. Det gælder for Schalke (31 point), Bochum (32 point), Stuttgart (32 point) og Augsburg (34 point).

Se den øjeblikkelige stilling i den tyske Bundesliga herunder

Følg Campo på Facebook

Meget kan blive afgjort i løbet af den kommende weekend og dagene, der følger herefter. Så det er med at holde et skarpt øje, når scenarierne spiller ud.

Husk du kan danne dig overblikket på de kampe, du ønsker at følge helt tæt via TV og streaming i campo.dk’s TV Guide.

Få overblikket over de kommende afgørende kampe fra alle de store ligaer her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P