3 min læsningFå ‘stadionoplevelsen’ i eget hjem… FC Barcelona-fans kan snart købe dele af det gamle Camp Nou

FC Barcelona har planer om, at sælge dele af det gamle Camp Nou som souvenirs til klubbens fans. Skal Camp Nou rykkes hjem i din stue?

3 min læsning
Køb del af Camp Nou.
Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix

Camp Nou står foran en større renovering.

I første omgang betyder det, at FC Barcelona for en stund må sige farvel til det legendariske stadion – efter planen frem til slutningen af 2024.

I stedet vil klubbens nye hjemmebane blive Estadi Olimpic Lluis Companys, som blev bygget tilbage i 1927 og blandt andet blev brugt i forbindelse med OL i 1992.

Men det er ikke blot spillerne og staben i FC Barcelona, der skal vænne sig til at flytte fra det nuværende Camp Nou. Det er også klubbens fans. Og for mange fans er det yderst trist, da Camp Nou har en helt central betydning.

Derfor gør FC Barcelona nu angiveligt noget for, at Camp Nou, som vi kender det, aldrig helt vil forsvinde. Det fortæller Elena Fort i Cisneros, som er vicepræsident for det institutionelle område i FC Barcelona, på et pressemøde fredag.

På en pressemødet fortæller hun ifølge den spanske avis, SPORT, at FC Barcelona-fansene snart vil få chancen for at tage en souvenir med hjem fra Camp Nou. Det kommer til at foregå på en måde, så Barça-fans kan købe udvalgte elementer fra stadion eksklusivt i Barça Store.

Der skulle blandt andet være tale om, at man får mulighed for at tilegne sig sæder fra stadion, dele af græstæppet og andre små elementer fra det nuværende Camp Nou.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Initiativet har fået navnet ‘Memorabilia’, som betyder noget i retningen af erindringsgentande, og vil ifølge Elena Fort foregå som en cirkulær økonomi-proces.

Det betyder, at FC Barcelona-medlemmer vil have førsteprioritet frem for andre interessenter. Det sker ved, at medlemmer får forkøbsret til forskellige ‘Memorabilia’-produkter til en reduceret pris, hvorefter et globalt initiativ vil finde sted rettet mod alle FC Barcelonas fans i verden.

Målet er, at så mange Barça-fans som muligt, får mulighed for at erhverve sig en del af klubbens historie på Camp Nou, så det kan pryde deres hjem og holde mindet Camp Nou i live.

Barça-stjerne trods rygter: Jeg skal ingen steder!

FC Barcelona spiller sin foreløbigt sidste kamp på Camp Nou søndag den 28. maj, når klubben tager imod Mallorca.

Her skulle der være gjort klar til den helt store fest. Xavis mandskab vil således bære et særligt spillesæt i forbindelse med kampen, ligesom flere store musikere skulle være inviteret til at optræde både før kampen og i pausen.

Samtidig skal der efter kampens siges farvel til to FC Barcelona-legender i form at Sergio Busquets og Jordi Alba, som vil blive hyldet af de mange Barça-fans.

Slutteligt vil Camp Nou også blive hyldet for sin 66-årige historie. Det sker blandt andet ved oplæsning af et digt, som blev skrevet af José María de Sagarra, der ligeledes blev læst op i sin tid på Camp Nous åbningsdag.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer