2 min læsningRøde tal: FC Nordsjælland præsenterer millionunderskud

Superliga-klubben FC Nordsjælland præsenterer torsdag et millionstort underskud for det seneste års regnskab.

2 min læsning
FC Nordsjælland Logo

I Superligaen går det godt for FC Nordsjælland, hvor man i skrivende stund er helt inde i guldkampen med to spillerunder tilbage af sæsonen.

Men på bundlinjen ser det knapt så lyst ud for Farum-klubben.

Det står klart torsdag, hvor klubben har offentliggjort regnskabet for året 2022.

Her fremgår det, at FC Nordsjælland er blevet en kende fattigere i løbet af sidste år.

Det helt store røde tal, der pryder årsrapporten viser, at klubben har tabt omkring 45 millioner kroner efter skat i løbet af 2022 – og det er en markant nedgang fra de 27 millioner kroner, man lå i plus året forinden.

Der er dog ifølge klubben en god grund til regnskabsresultatet. Klubben har nemlig ikke formået at hente penge ind i samme omfang, som man gjorde året forinden. Således faldt nettoomsætningen fra 215 millioner kroner i 2021 til 140 millioner kroner i 2022.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Derfor er det heller ikke den store overraskelse for klubben, at det er røde tal, der pryder regnskabet. Klubben kalder resultatet forventeligt. Det skyldes, at man fra ledelsens side bevidst har forsøgt at løfte kvaliteten i Superligatruppen – og kvalitet hentes ikke ind uden omkostninger.

– Vores sportslige model har i 2022 båret præg af betydelige investeringer i et antal eksterne spillere, der har suppleret vores egne talenter, fremgår det af årsrapporten.

Selve driften af klubben viser et minus på 60 millioner kroner. Derfor ville det også kræve store salg, hvis man skulle formå at præstere et samlet overskud. Også på posten, der viser klubbens lønninger er der sket et stort spring i den negative retning. Denne post er gået fra 24 millioner kroner i 2021 til knap 108 millioner kroner i 2022.

Man er dog stadig fortrøstningsfulde i FC Nordsjælland. Klubbens ledelse regner nemlig med, at året 2023 vil skabe stor indtægter.

De største spillersalg i FC Nordsjælland – over 700 millioner på 10 år

– Klubbens transferindtægter forventes i 2023 at overstige året (2022, red.) og forventes at forbedre indtjeningen, ligesom der er forventninger om afkast på videresalgsordninger.

– Det er derfor ledelsens forventning at opnå et positivt resultat for 2023, skriver klubben i årsrapporten.

En af de ovennævnte handler har allerede fundet sted i løbet af transfervinduet i januar, hvor klubben solgte Andreas Schjelderup til den portugisiske storklub, Benfica, for et stort millionbeløb.

FC Nordsjælland har flere gange udviklet store talenter, som er blevet solgt for store millionbeløb. Det kan du læse meget mere om i den relaterede artikel ovenfor.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer