8 min læsningSi Señor – farvel til mere end en fodboldspiller

8 min læsning
Roberto Firmino spiller sidste hjemmekamp for Liverpool mod Aston Villa, men hvorfor er han så speciel en spiller?
Foto: Ritzau Scanpix/ REUTERS/David Klein

Hvad har Michael Laudrup og Roberto Firmino til fælles?

Svaret er, at de begge gør fodbold til mere end blot et spil.

Nogle spillere kan tilføre fodbolden en ekstra dimension af klasse. Og nogle fodboldspillere har især evnen til at lade os tilhængere mærke, hvor eminent et niveau, de formår at tage sporten til.

Sådan var det, da jeg observerede Michael Laudrup for FC Barcelona i 90’erne, når han tog et skarpt træk udenom en modstander, gled af på den hårde eftertackling for derefter at lave en millimeterpræcis aflevering i dybden til Romario, der scorede lige så overlegent som en brasilianer til et karneval.

Han var drengen i os alle der startede ud med at spille fodbold med en kuffert fuld af drømme og sjov.

– Esben Suurballe

Laudrups stikninger over 20-30 meter, som rev modstanderens midtbane og forsvar helt fra hinanden, kan jeg stadig genkalde og se for mig. Når Barcelonas danske kreatør sendte bolden i dybden, kunne jeg for alvor mærke fodbolden. Det var en fysisk reaktion. Sådan var det også med Gary Lineker og Diego.

Lidt på samme måde som en Manchester City-fan der ser Aguero score til 3-2 mod Queens Park Rangers i tre minutter og 20 sekunders tillægstid, forestiller jeg mig.

Sådan har det ofte også været en oplevelse, når Roberto Firmino har trukket den røde Liverpool-trøje over hovedet de seneste otte år og smilt til os alle.

Men hvorfor er det, at nogle spillere gør ting ved os? Hvordan kan det være, at den brasilianske Liverpool-angriber fra kystbyen Maceió er på vej til at få voksne mænd til at græde? For det kommer utvivlsomt til at ske, når Firmino siger farvel til Anfield lørdag den 20. maj klokken 16.00.

I søgen efter svar har undertegnede allieret sig med to Liverpool-supportere, som begge forklarer, hvorfor Roberto Firmino er mere end blot en fodboldspiller.

Hans prioritet er holdet og hans holdkammerater.

– Xristos Soulios

Esben Suurballe, 44år og dansk Liverpool-fan siden 1986

Hvorfor er Bobby så speciel?

Mere end nogen anden, så personificerer Firmino overgangen fra
Rodgers´ egocentrerede forfængelighedsprojekt, der ikke kunne finde plads til Firmino, til Klopps helhedsorienteret fællesskab, hvor det først og fremmest handler om at yde og om at nyde. Bobby gjorde begge ting. I overflod.

Pressspillet og det offensive såvel som defensive outlook så essentielt for et Klopp hold, startede ved Bobby. Og han gjorde det hver gang. Han var dirigenten. En glad dirigent. Med det største smil på læben.

Han viste os fodbold, moderne fodbold endda, stadigvæk kan spilles med et glimt i øjet og smil klistret over læben, mens man samtidig er professionel helt ind til fingerspidserne. Han var drengen i os alle der startede ud med at spille fodbold med en kuffert fuld af drømme og sjov.

Bobby satte aldrig fællesskabet over sig selv og de ambitioner han selv havde. Han var diplomaten mellem Mané og Salahs ambitiøse arbejdsfællesskab, der havde brug for Bobby til at blive regeringsdueligt. Uden Bobby, der hele tiden stillede spørgsmålstegn til de kognitive evner hos modstanderholdenes forsvarsspillere, så havde der ikke været nær så meget plads til hverken Salah eller Mané.

Roberto Firmino er og bliver en legende for LFC på højde med historiens største for den klub. For hans uselviske og livsglade livssyn, for hans sang, fordi han genopfandt den falske 9´er som position og gjorde den til sin egen og den position andre nu for altid bliver holdt op i mod, ikke kun i Liverpool. Det er hans arv. Og hvilken én.

Sí Sénòr.

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af R O B E R T O F I R M I N O (@roberto_firmino)

Xristos Soulios, 48 år og græsk Liverpool-fan siden 1984.

There’s something that the Kop wants you to know...

Nej, det er ikke en 9’er. Heller ikke en nummer 10 og heller ikke en spilfordeler. Det er måske ikke en verdensklasse spiller. Det er alle disse ting tilsammen… og mere til.

Roberto Firmino er en af ​​de spillere, der spillede på flere positioner på banen under Klopp. Den overordnede alsidighed i hans spil giver ham mulighed for at stoppe kontraangreb, unikt sætte holdkammerater op til afslutninger og til tider selv score. Tankens og udførelsens hastighed river ofte modstandernes forsvar fra hinanden.

Jürgen Klopp sagde engang:

“Folk siger, at han ikke scorer nok. Hvad?! Han er den bedste spiller uden at score, med hvor godt han læser spillet til gavn for andre. Hvis han mister bolden, kæmper han for den og får den tilbage. Hvis han mister den igen, kæmper han for den igen. Han er holdets motor.”

Bobby skilte sig ud med sin alsidighed. Mo’s og Sadios karrierer tror jeg i høj grad skyldes den måde, Firmino spillede på. Hans prioritet er holdet og hans holdkammerater.

Vi er nået til slutningen af ​​en æra, og der er måske ikke noget bedre tidspunkt at guddommeliggøre denne fantastiske fyr, som associerede sit navn med Liverpool FC’s største succeser! Uden tvivl en af ​​de mest populære spillere nogensinde. Min yndlingsspiller.

Si Señor!!! Give the ball to Bobby and he will score!!!

Vi kommer til at savne dig.

Chris Soulios, Trikala Scousers community

Firmino farvel Liverpool

Roberto Firmino facts:

  • Fulde navn: Roberto Firmino Barbosa de Oliveira
  • 31 år, født 2. oktober 1991
  • Født og opvokset i Maceió i Brasilien
  • Klubber: Figueirense Futebol Clube, TSG 1899 Hoffenheim, Liverpool FC
  • 360 kampe for Liverpool, 109 mål og 79 assists
  • Trofæer: Premier League (2019/2020), Champions League (18/19), FIFA Klub VM (2020), UEFA Super Cup (2020), FA Cup (2022), Carabao Cup (2022), Engelsk Super Cup (2023), Copa America (18/19)
Medie: Firmino tilbudt overraskende skifte

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer