Premier League

Kunstig intelligens giver svaret: Her er fodboldhistoriens bedste transfers

Den bedste transfer nogensinde? Det er et spørgsmål, som er svært at besvare. Men nu giver en kunstig intelligens et bud. Se listen over fodboldhistoriens bedste transfers her.

Bedste transfer i fodboldhistorien
Foto: Franck Fife/AFP/Ritzau Scanpix

Den bedste handel i fodboldhistorien…

Mange transfers har gennem tiden fundet sted, og store spillere har skiftet adresse og repræsenteret nye klubber.

Men hvilken transfer har egentlig været den bedste gennem tiden? Og hvem kommer ind på 2.-, 3.- og 4. pladsen på listen? Det har fodbolddatabasen, Transfermarkt.com, sat sig for at undersøge.

Bedste transfer i fodboldhistorien

Ved hjælp af den kunstige intelligens, ChatGPT, har Transfermarkt fundet frem til svaret. Og her er det en sand fodboldlegende, der har trukket sig sejrrigt ud.

Således placeres brasilianske Pelé som den bedste fodboldtransfer i historien, da han i 1974/75 foretog sit eneste klubskifte, da han byttede Santos ud med Cosmos New York. Og så endda på en fri transfer.

I toppen af listen gøres han selskab af en anden stor fodboldlegende, nemlig Diego Maradona. I 1984/85 skiftede den argentinske stjerne FC Barcelona ud med Napoli, hvor han efterfølgende spillede frem til 1991. I alt blev det til 257 kampe i Napoli-trøjen med 115 mål og 64 assists til følge.

På listens tredjeplads finder man Zinedine Zidane og storskiftet fra en gigant til en anden, fra Juventus til Real Madrid i 2001/02. I alt blev det til fem år i hver af klubberne. I Real Madrid etablerede Zidane som en af de absolutte stjerner. I alt blev det til 227 kampe med 49 mål og 68 assists til følge.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Blandt spillere, der fortsat er aktive den dag i dag, finder man Cristiano Ronaldo, som indtager en fjerdeplads på listen, for det skifte, han foretog tilbage i sæsonen 2009/10, da han byttede Manchester United ud med Real Madrid.

Derudover er også Neymar Jr. at finde på listen. Han indtager en tiendeplads for sit skifte fra FC Barcelona til Paris Saint-Germain tilbage i 2017/18

Se den fulde liste over de bedste transfers i fodboldhistorien herunder

Hvilke 50 klubber er verdens bedste? Se listen her

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P