4 min læsningHvilke 50 klubber er verdens bedste? Se listen her

Nu har du mulighed for få lukket diskussionen om, hvilken klub der er stærkest i hele verden. Et britisk analysefirma er nemlig gået i dybden med statistikken og giver her listen over de 50 bedste klubber - og de danske klubbers placering.

4 min læsning
Er Liverpool eller Real Madrid blandt de allerbedste hold i verden. Se listen over de 50 bedste klubber her.
Foto: REUTERS/Juan Medina.

Er Real Madrid verdens bedste? Eller er det måske Arsenal?

Hvor højt rangerer F.C. København eller de andre superligahold egentlig blandt de allerbedste klubhold?

Nu behøver du ikke lede efter svarene længere. For det britiske analysefirma Opta Analyst er nemlig dykket ned i statistikken og har fundet frem til verdens 50 bedste klubhold netop nu. Du kan se hele listen længere nede i artiklen.

Leder man efter et dansk klubhold på listen over de 50 bedste i verden, kommer man dog til at spejde forgæves. Ikke ét eneste superligahold er at finde blandt verdens 50 bedste.

Faktisk skal vi helt ned på en 83. plads for at finde den bedst rangerede danske klub. Vi vender tilbage til de danske klubbers placeringer længere nede i artiklen.

Medie: Real Madrid vil hente verdensmester til spotpris

Men hvem er egentlig verdens allerbedste klubhold? Herunder kan du se verdens top 10 over de bedste hold netop nu

 1. Manchester City
 2. Bayern München
 3. Napoli
 4. Real Madrid
 5. Arsenal FC
 6. FC Barcelona
 7. Liverpool FC
 8. Manchester United
 9. Juventus FC
 10. Inter

Inden blodtrykket begynder at stige, hvis dit ynglingshold ikke skulle være blandt verdens 50 bedste, er det måske på sin plads at forklare, hvordan Opta Analyst er kommet frem til rangeringen.

Det samlede regnestykke er naturligvis kompliceret at forklare i dybden. Men for at gøre det nemmere at forstå, sker udregningen gennem en computer, der over mange sæsoner har udregnet de forskellige klubbers placering ud fra kriterier såsom ligaens styrke og kampresultater mod bedre og dårligere modstandere.

Alle de forskellige kriterier ender med at give en placering, som automatisk ændrer sig kamp efter kamp. Hvad ét hold får af point ved en sejr, taber modstanderholdet ved nederlag og så videre.

Liste: Her er de bedst betalte forsvarsspillere i Premier League – United-stjerne stryger mod toppen med forlængelse

I opslaget herunder kan du ved at trykke på billedet se den samlede liste over verdens 50 bedste hold. Du kan bladre i billederne for at se samtlige klubber på listen.

Som nævnt tidligere finder man ikke ét eneste dansk hold på listen over de 50 bedste i verden. Men hvordan er de danske klubber så placeret? I den danske top 3 er F.C. København ikke overraskende bedst placeret blandt verdens bedste hold. Mestrene er på en 83. plads i verden.

Herefter følger FC Midtjylland, trods det ikke lykkedes Ulvene at kvalificere sig til Mesterskabsspillet i Superligaen. Midtjyderne er placeret som nummer 153 i verden. På tredjepladsen følger Superligaens øjeblikkelige nummer to, FC Nordsjælland, på en 168. plads i verden.

Husk, at du også kan læse alt campo.dk’s indhold i vores app. Du finder den ved at trykke på banneret herunder

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Hvis du ikke holder med hverken F.C. København, FC Midtjylland eller FC Nordsjælland men i stedet en anden superligaklub, så har campo.dk lavet en liste herunder over samtlige superligahold på verdensranglisten. I parantes finder du placeringen på verdensranglisten.

 1. F.C. København (83)
 2. FC Midtjylland (153)
 3. FC Nordsjælland (168)
 4. Viborg FF (190)
 5. Silkeborg IF (251)
 6. Brøndby IF (297)
 7. Randers FC (337)
 8. AGF (348)
 9. OB (400)
 10. AaB (442)
 11. Lyngby BK (480)
 12. AC Horsens (527)

Lad os bare tage de næste 12 bedst placerede klubber i Danmark med, nu vi er i gang. Her skal det nævnes, at både Aarhus Fremad og Kolding IF er blandt trods deres daglige plads i 2. Divison. Du kan se listen herunder – igen står placeringen på verdensranglisten i parantes.

 1. Vejle Boldklub (1018)
 2. Hvidovre IF (1052)
 3. Sønderjyske (1177)
 4. FC Helsingør (1433)
 5. Vendsyssel FF (1947)
 6. Hobro IK (2017)
 7. Næstved BK (2094)
 8. FC Fredericia (2108)
 9. Aarhus Fremad (2150)
 10. HB Køge (2445)
 11. Hillerød Fodbold (2506)
 12. Kolding IF (2530)
Følg Campo på Facebook

Klubbernes placering på verdensranglisten ændrer sig løbende, og de tre bedst placerede danske hold skal alle i aktion på mandag. Her møder F.C. København ude Randers FC klokken 16.00. FC Nordsjælland tager imod Brøndby IF klokken 18.00 og endelig møder FC Midtjylland hjemme Lyngby BK med kampstart klokken 14.00.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer