2 min læsningInter-chokstart var historisk: Kun sket tre gange før

Inter kom blæsende ud af starthullerne mod AC Milan. Faktisk er det kun meget få hold, der har fået så god en start i en Champions League-semifinale.

2 min læsning
Inter er blot det fjerde hold i Champions Leagues historie til at være foran med to efter 11 minutter i en semifinale.
Foto: Alessandro Garofalo/Reuters/Ritzau Scanpix

Inter har det ene ben i Champions League-finalen.

Med 2-0-sejren over AC Milan i det første af to semifinale-opgør mellem de to rivaler, er Simone Inzaghi og kompagni snublende tæt på at booke finalebilletten.

Sejren kom først og fremmest i hus efter en rygende effektiv Inter-start. På kampens indledende 11 minutter lukkede de nemlig allerede opgøret – og faktisk er det ikke mange hold, der har præsteret det på dette stadie af turneringen.

Ifølge den engelske fodbolddatabase Opta er Inter faktisk blot det fjerde hold i Champions Leagues historie til allerede at have bragt sig foran med to efter 11 minutters spil i en semifinale-kamp.

Første gang, det skete, var i en særdeles legendarisk Champions League-semifinale fra 1998/99-sæsonen, hvor Filipo Inzaghi med to mål havde bragt Juventus foran med 2-0 mod Manchester United i det 11. minut.

Kampen vendte dog på en tallerken efterfølgende, da Roy Keane, Dwight Yorke og Andy Cole sørgede for, at Manchester United alligevel spillede sig i finalen det år – hvor de i øvrigt også vandt turneringen.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Anden gang det skete involverer også Manchester United. Her var det i 2008-09-sæsonen, hvor de Røde Djævle selv kom foran i semifinalen mod Arsenal, hvor først Ji-Sung Park og dernæst Cristiano Ronaldo scorede i det ottende og det 11. minut.

Den kamp endte Manchester United også med at vinde, men i denne sæson tabte man finalen mod Pep Guardiolas FC Barcelona.

Sidst men ikke mindst, har vi det seneste tilfælde af så hurtig en to-målsføring, der fandt sted i semifinalen mellem Manchester City og Real Madrid sidste sæson.

Mål og Highlights: Se Inter spille sig millimeter fra CL-finalen på tre minutter mod AC Milan i højspændt semifinale-brag

Her var hjemmeholdet fra Manchester City efter 11 minutter foran 2-0 på Etihad på mål af Kevin De Bruyne og Gabriel Jesus. De kvikke vil dog huske, at kampen tog en helt vanvittig udvikling og endte 4-3 til Manchester City, der dog måtte se sig slået med 6-5 samlet.

Historien viser altså, at selvom meget tyder på, at Inter er millimeter fra billetten til finalen, så kan alt ændre sig i det modsatte opgør, der spilles tirsdag klokken 21:00 og kan følges på TV3+ og Viaplay.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer