3 min læsningEfter opråb fra både Ancelotti og rasende fans: Derfor annullerede VAR ikke De Bruyne-scoring

Både Carlo Ancelotti og fans på de sociale medier har undret sig over, hvorfor Kevin De Bruynes udligning ikke blev annulleret.

3 min læsning
ESPN bekræfter nu, at det var korrekt at lade Kevin De Bruynes udligning stå.
Foto: Ritzau/Scanpix og beINSPORTS

Hvorfor blev Manchester Citys udligning ikke annulleret?

Et spørgsmål både Carlo Ancelotti og talvis af fans på de sociale medier har krævet svar på efter Champions League-semifinalen mellem Manchester City og Real Madrid tirsdag aften.

Et billede, som hurtigt gik på omgang på især Twitter, viser nemlig klart og tydeligt, at bolden krydsede sidelinjen kort inden, Kevin de Bruyne drønede City tilbage i kampen.

Du kan se målet, som forklaringen nedenfor tager udgangspunkt i, øverst i artiklen.

Nu mener det amerikanske medie ESPN dog at kunne give de undrende fans og Ancelotti svaret på, hvorfor det var helt efter VAR-drejebogen, at scoringen fik lov at stå.

Billedet, som florerede på Twitter, viser situationen kort før målet, hvor Bernardo Silva tydeligvis ikke formår at holde bolden i spil, inden den ryger ud til indkast – men ifølge mediet er alt ikke, som det ser ud.

Kort efter Silva heroisk formår at holde bolden i spil, giver Manchester City nemlig bolden væk til Real Madrids Eduardo Camavinga, der efterfølgende laver en uprovokeret fejlaflevering, så bolden nu ender i City-fødder igen.

Og den situation er vigtig for forståelsen af målets godkendelse. Flere kilder bekræfter nemlig overfor ESPN, at fejlafleveringen markerer starten på en ny angrebsfase – i fagtermer ‘attacking phase of play’ eller APP.

Følg Campo på Facebook

Det betyder, at alle spilsituationer inden Camavingas bommert er ugyldige for VAR-gennemgang, da de fandt sted i en tidligere APP, og VAR må derfor ikke gå så langt tilbage for at finde en forseelse, der kan fratage City udligningen.

Det fremgår i øvrigt også tydeligt af regelbogen for brug af VAR, hvor det fremgår, at en APP slutter, når:

  • Det forsvarende hold får ‘kontrolleret boldbesiddelse’. For eksempel når en forsvarende spiller:
    • Clearer bolden uden at være under pres eller
    • Klart og tydeligt kontrollerer bolden eller spiller den videre.

Her fremgår det også, at en ny APP starter, når det angribende hold – i dette tilfælde Manchester City – erobrer boldbesiddelsen:

  • Når den ‘tabes’ af modstanderen (For eksempel ved en dårlig aflevering eller clearing)
Hvad sker der med femtepladsen i Premier League, hvis City vinder Champions League?

For at opsummere: Da Camavinga erobrer bolden, efter bolden har været ude, får han ‘kontrolleret boldbesiddelse’ og muligheden for at udvælge en ‘nem’ aflevering.

Da han forspilder den mulighed og sparker bolden tilbage i Manchester Citys besiddelse, starter en ny angrebsfase (APP) for City, og VAR skal derfor se bort fra, at bolden i en tidligere angrebsfase har været ude af spil.

Dermed er det helt korrekt, at målet står, og det dermed betyder, at alt stadig er i spil, når Manchester City tager imod Real Madrid i returopgøret på onsdag klokken 21, når den sidste finalist skal findes.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer