Mål og Highlights: Se AGF nærme sig medaljer efter sejr over FC Nordsjælland

Der var en kæmpe hjælpende hånd fra AGF til F.C. København, Viborg og sig selv, da de søndag aften slog FC Nordsjælland på kunstgræsset i Farum.

Bronzen er stadig indenfor rækkevidde, og det er sølvet sådan set også.

Faktisk kan AGF stadig nå at vinde klubbens første superligaguld, efter de søndag aften slog mesterskabsbejlerne fra FC Nordsjælland med 0-1.

Med sejren søndag har AGF kun seks point op til F.C. København på Superligaens førsteplads, efter københavnerne tidligere søndag tabte hjemme til Brøndby. Midt imellem dem ligger både FCN og Viborg. Der resterer fem kampe for alle hold.

Kampen vil, foruden den fornyede spænding i toppen, blive husket for historiens måske største afbrænder, som ivorianske Mohamed Diomande stod for.

AGF kom til kampen i Farum uden sejr i de seneste to kampe, men det samme var tilfældet for hjemmeholdet, der på det seneste har været langt fra at ligne den kommende danmarksmester, som det tidligere på sæsonen var tilfældet.

Kampens enlige scoring faldt efter små 20 minutters spil, hvor to hjemvendte ‘GF’ere’ kombinerede på fornem vis.

Mål og Highlights: Se Brøndby slå F.C. København i Parken efter straffesparksredning

Mikkel Duelund fik god tid på bolden i højre side af FC Nordsjællands felt, og efter tre berøringer lagde han bolden fladt bagud til Mikael Anderson, som stod helt umarkeret ved straffesparkspletten.

Anderson brugte lige præcis 0,1 millisekund på at beslutte sig, og så blev bolden ellers kanoneret op i nettaget – ganske utageligt for Andreas Hansen i FCN-målet.

En helt lige første halvleg sluttede med en jysk føring, mens det sjællandske hjemmehold straks fra anden halvlegs start satte sig markant mere på begivenhederne, og efter en times spil, burde de have udlignet.

Jesper Hansen var ved at sætte sit clean sheet over styr, da han i stedet for at sparke bolden langt væk spillede en presset bold ud til Kevin Yakob. Svenskeren serverede bolden på et sølvfad for Mohamed Diomande, der på kanten af feltet havde helt frit mål, men alligevel lykkedes det ivorianeren at misse det, som ikke kan betegnes som andet end en 100 procent chance.

Derfor lykkedes det igen AGF at gå fra en superligakamp uden at lukke mål ind, og derfor kunne de tage fra Farum med en 0-1-sejr og fornyet spænding i toppen af Superligaen.