LaLiga

Andreas Christensen åbnede sin målkonto for Barcelona i comeback mod Betis

Det var på mange måder en historisk dag på Camp Nou lørdag aften, hvor danske Andreas Christensen åbnede sin målkonto for de spanske giganter.

Andreas Christensen scorede sit første mål for FC Barcelona, da han åbnede scoringen i sejren over Betis.

Det var en tydeligt rørt Andreas Christensen, der sammen med holdkammeraterne kunne juble over åbningsmålet i lørdagens 4-0-sejr over Betis.

Den danske midterforsvarer gjorde comeback for FC Barcelona, efter han har siddet ude med en muskelskade siden landskampen mod Finland den 23. marts.

Det fejrede ‘AC’ med sit første mål for ‘Blaugrana’, da han bagerst i feltet satte panden på et godt indlæg fra en velspillende Raphinha.

Missionen på Camp Nou blev ikke nemmere for gæsterne fra Betis, da midtbanespilleren Edgar Gonzalez efter en god halv time fik sit andet gule kort på bare ni minutter.

En mindre krakilsk dommer havde formentlig ladet Gonzales slippe for særligt det andet gule kort, men hos FC Barcelona var de ikke sene om at udnytte overtallet.

Robert Lewandowski fordoblede catalanernes føring efter 36 minutter, og bare tre minutter senere kunne Raphinha, efter først at have fået annulleret sin 3-0-scoring for offside, glæde sig over, at VAR-vognen kunne se, at han lige akkurat holdt sig onside.

Brasilianer brillerede og Benzema lavede hattrick da Real Madrid slog Almeria

Anden halvleg forløb langt mere stille og roligt, og selvom det også blev til 4-0 på et selvmål af Guido Rodriguez, så var det særligt to af de ni indskiftninger, der stjal billedet i anden halvleg.

Først blev den 41-årige Betis-veteran, Joaquin, der forud for kampen var blevet hyldet af fansene på Camp Nou, skiftet ind til sin LaLiga-kamp 617. Selvom han kort efter måtte gå ud med en skade, så holder han fast i drømmen om at overtage rekorden for flest kampe i LaLiga fra legendariske Andoni Zubizarreta.

Joaquin har allerede annonceret, at denne sæson bliver hans sidste, og med nu 617 kampe har han fem kampe op til Zubizarretas rekord på 622 kampe. Der resterer seks kampe for Betis i denne sæson.

Med fire minutter tilbage af kampen blev Lamine Yamal historisk, da den 15-årige spanier blev skiftet ind til sin debut. Med sin 15 år, ni måneder og 16 dage er Lamine Yamal den yngste debutant for FC Barcelona nogensinde.

Barça-boss svarer på rygter efter Messis Barcelona-besøg: Ingen kontakt

Lamine Yamal sætter sig dog ikke på rekorden som den yngste spiller i LaLigas historie. Den sidder den nuværende Lazio-spiller, Luka Romero, på, fra da han debuterede for Mallorca mod Real Madrid i en alder af 15 år og 219 dage i juni 2020.

Selvom Lamine Yamal med sine 15 år og 290 dage altså ikke overtager rekorden fra Romero, så kunne han meget vel have taget en anden rekord lørdag aften. Han kom nemlig kort efter sin indskiftning alene igennem med Betis-målmanden, men afslutningen sad desværre lige på målmanden. Rekorden som yngste målscorer i LaLiga sidder Fabrice Olinga på. Han var 16 år og 98 dage gammel, da han scorede for Malaga mod Celta Vigo i 2012.

Der resterer seks kampe for FC Barcelona i LaLiga, og de har nu igen et forspring på 11 point ned til Real Madrid på andenpladsen.