Europæisk Fodbold

Ligue 1 afsløring: PSG leverede underskud på 2,7 milliarder kroner sidste sæson

PSG leverede underskud på 2,7 milliarder kroner sidste sæson
Foto: Ritzau Scanpix/ REUTERS/Stephane Mahe

Den storsatsende fodboldklub, Paris Saint-Germain, har svært ved at indfri forventninger på grønsværen. Og nu kommer regningen. Den franske ligaorganisation afslører i en opgørelse, at PSG tabte historisk store summer i sidste sæson.

Det skulle være så godt…

.. men nu er det faktisk skidt i Paris Saint-Germain.

Den franske storklub står godt nok til at genvinde mesterskabet i Ligue 1, som den så vil have gjort ni ud af de seneste 11 sæsoner. Men det forventede Champions League-trofæ er til gengæld en forbandelse.

Trofæet over dem alle er aldrig blevet hentet til den fransk hovedstad.

Med underskuddet på de 368 millioner € i sidste sæson, tabte PSG altså mere end en million euro om dagen.

Det trofæ som ellers altid har stået som det ultimative mål, og grunden til at klubben, med enorme lønninger til følge, har hentet stjernespillere som Lionel Messi, Sergio Ramos, Neymar, Donnarumma og mange flere til Paris.

Som campo.dk også tidligere har beskrevet i forbindelse med Messis kontraktindgåelse med PSG, tjener den lille argentinske verdensmester alene mere end 300 millioner om året, hvilket slet ikke er et særsyn hos PSG.

Nu afslører en ny rapport fra den franske ligaforening nemlig, at klubben har leveret et gigantisk underskud i sidste sæson.

Vanvittige summer – PSG leverede underskud på 2,7 milliarder

Det er foreningen DNCG, Direction Nationale du Contrôle de Gestion, der fører tilsyn med økonomien i de franske eliteklubber, som har udgivet sin rapport fra sidste sæson.

Organisationen gennemgår alle klubbernes regnskaber og omsætningstal, hvor formålet er at monitorere, at tingene går rigtigt til.

Og det kan man måske diskutere, hvorvidt er tilfældet i Paris Saint-Germain. I hvert fald er det gået anderledes til.

I rapporten, som du kan læse her, fremgår det blandt andet, at klubbens samlede lønudgifter i sidste sæson lød på 729 millioner € svarende til 5,4 milliarder kroner, mens det samlede resultat (profit/loss, red.) ender på minus 368 millioner € svarende til mere end 2,7 milliarder danske kroner.

Dermed er Paris Saint-Germains underskud alene større end samtlige andre franske klubbers underskud tilsammen – herunder klubber som Bordeaux, Marseille og Lyon med flere.

PSG leverede underskud på 2,7 milliarder kroner, siger forbundets afdeling med fokus på klubbernes drift.
Her kan du se nøgletallene fra reporten, kilde: https://www.lfp.fr/dncg/rapports

Det store underskud fik det europæiske fodboldforbund UEFA til at sende en advarsel til Paris Saint-Germain i august 2022, hvor de advarer mod at klubben overtræder Financial Fair-Play reglerne, som fodboldforbundet selv har nedsat.

En advarsel der senere endte i en reel bøde til klubben.

Langt fra første gang PSG leverer stort underskud

Paris Saint-Germain er ejet af Qatar Sports Investments, som i mange år har haft Nasser Al-Khelaifi som præsident.

Den meget omtalte præsident er også formand i mediegruppen beIN Media Group, der ejer adskillige medier og tv-stationer, og det er langt fra første gang den franske storklub kommer i vælten med et voldsomt forbrug.

Du kan læse mere om baggrunden for Qatar Sports Investments indtog i klubben, ved at klikke her:

Paris Saint-Germain – Skabt af folket – Købt af Qatar

I 20/21-sæsonen formøblede PSG 224 millioner €, og i de seneste to sæsoner har klubben altså præsteret at tabe tæt på 4,5 milliarder danske kroner.

Derfor er flere medier og eksperter også begyndt at spekulere i, om Qatar Sports Investments fastholder sit ejerskab på Parc des Princes, hvor Paris Saint-Germain spiller sine hjemmekampe.

Med underskuddet på de 368 millioner € i sidste sæson, tabte PSG altså mere end en million euro om dagen svarende til et tab på 7,5 millioner danske kroner dagligt.

Eller det der svarer til 312.000 danske kroner i timen – døgnet rundt i et år!

Paris Saint-Germain fører Ligue 1 med otte point ned til Marseille med blot seks kampe tilbage af sæsonen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P