5 min læsningUwe Rösler om bestyrelse og daglig ledelse: Derfor elsker jeg AGF!

5 min læsning
AGF's cheftræner Uwe Rösler kan godt lide at have klubbens ledelse og bestyrelse tæt på sig i hverdagen.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Chelseas klubejer Todd Boehly kom ned i Chelseaholdets omklædningsrum efter klubbens 2-1 nederlag til Brighton, hvilket har skabt en diskussion om klubejeres involvering i trænerens arbejde. AGF’s cheftræner Uwe Rösler roser sin klub for, at han kan have direkte kontakt med ledelse og bestyrelse.

Hvor meget skal en klubs ledelse være inde over hverdagen og trænerens arbejde?

Den diskussion blussede fornyelig op, da Chelseas klubejer, Todd Boehly, trådte ind i omklædningsrummet efter førsteholdets 2-1 nederlag i Premier League på hjemmebane mod Brighton.

– Det er derfor, jeg elsker denne klub.

Det fik også efterfølgende Real Madrids manager, Carlo Ancelotti, til at sætte ord på situationen i sin tidligere klub:

– Jeg synes, det er et godt træk at gøre det, og hvis klubberne vil komme og tale med spillerne, har jeg absolut intet problem, udtalte Ancelotti før sit og Real Madrids returopgør mod Chelsea, hvor de iøvrigt vandt 2-0 og sendte Stamford Bridge ud i endnu et stort fælles – og dybt – suk.

På de hjemlige breddegrader oplever cheftræner Uwe Rösler også at være i nær kontakt med AGF’s ledelse og bestyrelse.

– Jeg kommer fra en helt anden klubstruktur i Fortuna Düsseldorf, hvor der er både Vorstand (bestyrelse, red.) og Aufsichtsrad (tilsynsråd, red.). At få tingene igennem der, var vanskeligt, fordi der var for mange personer og for mange lag. Men systemet her er mere som i England, hvor der er en klubejer, en CEO og træner, siger den tyske træner til campo.dk, inden han uddyber fordelene ved det nuværende setup i AGF.

– Det er derfor, jeg elsker denne klub.

– For vi har en bestyrelse, der har tillid til, at Jacob (Nielsen, red.), Stig Inge og jeg kan drive fodboldklubben i hverdagen. Og vi er meget transparente samt i daglig kommunikation. Vi har regelmæssige møder med bestyrelsen, som vi også personligt taler med. Og jeg har meget kort vej, når jeg har brug for noget. Så går jeg bare op til Stig eller Jacob, som er her hverdag. Jeg ser Jacob hver dag. Jeg ser Stig hver dag.

De mange forskellige traditioner i professionel fodbold, satte også Michael Laudrup ord på i Viaplays Champions League-studie tidligere på måneden, hvor han pointerede, at en klubejer dog ikke skal blande sig i det fodboldfaglige.

– Hvis en ejer begynder at snakke fodboldsnak: “I spillere skulle spille noget mere, og I skulle angribe noget mere eller forsvaret noget bedre”, så går du ind på trænerens territorie, og så er det selvfølgelig helt forkert, lød analysen fra Michael Laudrup.

Tilbage på Fredensvang, hvor Uwe Rösler har taget AGF tilbage til toppen af Superligaen, er der dog lange flere fordele end ulemper ved at have ledelsen tæt på dig, når du skal udrette noget i hverdagen.

– Jeg værdsætter det. For du kan løse problemer ved at snakke sammen hver dag. Hvis du kun ser hinanden en gang om måneden, så er der en masse personer i baggrunde, der snakker og snakker, og så har det en sneboldsffekt.

HER PÅ CAMPO.DK OPFORDRER VI DIG TIL AT FØLGE OS PÅ FACEBOOK ELLER DOWNLOADE VORES APP – SÅ HAR DU ALLE VORES NYHEDER OG HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN!

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Jeg ser også vores bestyrelsesmedlemmer hver uge. De kommer til vores træningspas, og vi får en kop kaffe. Det kan jeg godt lide ved denne her klub. Der er kort vej i kommunikation og i at træffe beslutninger. Når vi skal beslutte at gøre noget, så skal vi ikke igennem her og der… så går vi til bestyrelsen, og så får vi at vide, om vi kan gøre det eller ej. Og for AGF er det den bedste vej. Jeg kan godt lide den struktur, slutter Rösler i interviewet med campo.dk.

AGF spillede senest 0-0 mod F.C. København i Superligaen, hvor de nu er placeret som nummer fire. AGF møder i den kommende runde FCN på udebane.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer