3 min læsningRösler kræver meget af spillerne: Giver ikke en hvid trøje til hvem som helst

Uwe Rösler fortæller, hvor meget han stoler på sin egen filosofi, og om hvordan det afholder ham fra at ændre for meget på sit AGF-hold fra kamp til kamp.

3 min læsning
Uwe Rösler giver ikke bare en AGF-trøje til hvem som helst.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Interview: Allan Hvid

AGF har været flyvende siden vinterpausen.

Indtil sidste weekend, hvor det blev til et nederlag på Brøndby Stadion, var aarhusianerne ubesejrede siden 17. februar.

Men hvordan kan det være, at AGF pludselig har fundet recepten til succes? På Campo.dk har vi spurgt manden bag taktikken i Danmarks næststørste by, klubbens cheftræner, Uwe Rösler, ind til hans tanker bag systemet og hans filosofi.

Ifølge den tyske træner handler det i høj grad om, hvor meget han stoler på sine egne evner til at sætte holdet op.

– Jeg er ikke en træner, der bryder mig om at ændre systemet. Jeg stoler på det arbejde, vi udfører. Jeg stoler også på vores plan B, når vi spiller. Jeg stoler på, at spillerne er trygge i det langsigtede arbejde, vi udfører. Jeg tror på relationerne på banen. At spillerne har realtioner til de spillere, de spiller sammen med, siger han til Campo.dk.

Derfor giver det også sig selv, at det kan være svært at spille sig på holdet, hvis Rösler ikke kan se, at de evner, spillerne besidder gavner det system, han gerne vil spille.

Det er han dog meget bevidst om. Han kræver meget af sine spillere, og det, mener han, gavner holdet og dets præstationer i sidste ende.

– Derfor vil jeg ikke ændre meget fra kamp til kamp. Jeg stoler på mine spillere, men de skal også præstere. Hvis deres præstationer går ned, laver jeg ændringer, fortæller han og understreger også, at en kamptrøje ikke er billigt til salg under hans ledelse.

– Men jeg giver ikke en hvid trøje til nogen. De skal gøre sig fortjent til trøjen i træning, i pokalkampe og i de spilleminutter, de får. Det er den måde, de får pladsen fra deres konkurrent.

Og spørger man tyskeren, så er det præcis det, som AGF siden januar har høstet frugterne fra, og det har vist sig både på banen og i træning.

– Det er hårdt, for når holdet spiller godt, er der ikke mange ændringer, men for mig har der siden januar været en enorm god dynamik i gruppen. De unge spillere, vi har taget op, har givet os meget energi og entusiasme, og de spillere, vi har hentet ind, har også tilført kvalitet og konkurrence, som har inspireret spillerne til at træne hårdere og med mere intensitet. Jeg er glad for, hvad vi har udrettet siden januar, siger han slutteligt.

Uwe Rösler inden FCK: Har brug for en perfekt dag

AGF skal vise prøver på Röslers taktikker og spille sig tilbage på sejrssporet, når de skal på en svær opgave hjemme mod F.C. København søndag klokken 18:00.

Du kan læse meget mere om Röslers tanker om den svære opgave mod de forsvarende danske mestre i den relaterede artikel ovenfor.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer