3 min læsningUwe Rösler inden FCK: Har brug for en perfekt dag

Uwe Rösler og resten af AGF står søndag overfor Superligaens tophold, når F.C. København gæster Ceres Park - og det kræver en perfekt dag at nappe alle tre point, mener den tyske cheftræner.

3 min læsning
Uwe Rösler om F.C. København inden mødet på Ceres Park i Superligaens mesterskabsspil.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Interview: Allan Hvid

Der kan blive rykket rundt på en hel del i tabellen, når de tre kampe i Superligaens mesterskabsspil skal afvikles søndag.

AGF, som lige nu indtager fjerdepladsen i mesterskabsspillet, tager imod topholdet F.C. København hjemme på Ceres Park.

I de to øvrige opgør møder Viborg og FC Nordsjælland hinanden, mens Randers FC gæster Brøndby IF – med andre ord, så er det ikke usandsynligt, at AGF enten ligger til bronze eller nummer fem efter søndagens kampe.

I Aarhus kigger man selvfølgelig mod tredjepladsen og de eftertragtede bronzemedaljer, men med et FCK-mandskab, som er alt andet end sikre på at vinde det danske mesterskab, er det en svær opgave, som venter AGF.

AGF-cheftræner Uwe Rösler har dog ikke planer om at benytte sig af en anderledes tilgang til kampen mod FCK – heller ikke selvom det senest blev til et nederlag mod Brøndby, eller selvom man tabte senest man mødte FCK. Han satser i stedet på en perfekt dag og den velkendte formel.

– Jeg vil ikke behandle den kamp anderledes end de andre kampe. For os er det vigtigt, at vi fokuserer på næste skridt, og at vi ikke mister fokus ved at tænke for langt frem. Det er klart, at FCK på hjemmebane er et højdepunkt, og i sidste kamp mod dem, var vi meget stærke. Vi taber 2-0, men det var ikke et retvisende resultat.

– Mod F.C. København har du brug for en perfekt dag. De er et topklasse hold. De har kvalitet individuelt og som hold. De ved, hvordan man vinder kampe. Man skal have en rigtig god dag, og du kan ikke lave mange fejl. Vi skal være effektive, og med deres bagkæde, hvor de står enormt stærkt, minder mig meget om Ståle Solbakkens hold.

– Vi får ikke mange chancer, så vi skal være kyniske for at vinde. Og det går vi efter – at vinde. Jo større kampe, jo bedre. For jeg ved, at mine spillere vil være 110 procent motoiverede. Du kan mærke det i træning, og i sidste uge frem mod Brøndby kunne jeg også mærke det i træning, siger Uwe Rösler til campo.dk.

Følg Campo på Facebook

Når Rösler-rosen er delt ud og alt kommer til alt, så er det ikke kun AGF, som skal spille op til sit bedste for at få noget med fra Ceres Park søndag – F.C. København skal i hvert fald ikke forvente at tage tre point bare sådan lige.

– De ved, hvad de får hos os. Det bliver heller ikke nogen nem kamp for dem at komme her. Daramy er den spiller, der gør forskellen hos dem. Men de har så mange faser i spillet, hvor de kan score. Ikke kun Daramy. De kan score på standardsituationer, og de kan score udenfor feltet. De har mange skud udenfor feltet. I sidste kamp mod os scorede de også udenfor feltet. Vavro, i deres sidste kamp, skød han udenfor feltet og ramte stolpen. Det var ikke engang en chance, så de kan score ud af ingenting. De har så meget kvalitet.

– Men de vil stadig få det svært mod os. Det ved vi. Det er den tryghed, vi har oparbejdet i den seneste tid. Men for at slå FCK, skal vi have en rigtig god dag, lyder det fra den tyske cheftræner.

Kampen mellem AGF og F.C. København bliver fløjtet i gang søndag klokken 18.00 på Ceres Park i Aarhus og kan ses på TV3+ og Viaplay.

Trupnyt: Ny skade i FCK forud for udekampen mod AGF

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer