2 min læsningOfficielt: Trækker sig fra opkøb af United – Glazers respekterer ikke klubben

Det bliver ikke den finske forretningsmand, Thomas Zilliacus, der kommer til at købe Manchester United.

2 min læsning
Opkøbet af Manchester United kommer ikke til at blive fra finske Thomas Zilliacus, der har meddelt, at han trækker sig fra handlen med ejerne Glazers.
Foto: Paul Ellis/AFP/Ritzau Scanpix

Han var af mange anset som det bedste bud fra et fanperspektiv.

Nu har finske Thomas Zilliacus droppet sin interesse i at købe Manchester United, efter klubbens nuværende ejere – den amerikanske Glazer-familie – har startet en tredje budrunde på klubben.

– Jeg har afvist at deltage i en tredje budrunde for United. Budprocessen er ved at udvikle sig til en farce med Glazer-familien, der ikke respekterer klubben. Udskydelserne vil gøre det meget vanskeligt for en hvilken som helst ny ejer at bygge en vinderhold til næste sæson, lyder det fra Zilliacus på Twitter.

Den 69-årige finne var særligt blandt Manchester Uniteds fans betragtet som det bedste af de tre officielle bud, da hans plan angiveligt gik på at opkøbe klubben og efterfølgende tilbyde klubbens fans at købe en del af ejerskabet.

De to øvrige bud er kommet fra den britiske rigmand, Sir Jim Ratcliffe, og qatariske Sheik Jassim, der ikke ventes at have samme betænkeligheder med en tredje budrunde.

Klar til at byde på Manchester United – hvem er Thomas Zilliacus?

– Jim Ratcliffe, Sheik Jassim og jeg selv var alle klar til at forhandle en aftale om at købe United. I stedet valgte Glazers at starte en ny budrunde. Jeg vil ikke deltage i sådan en farce, hvis eneste formål er at maksimere profitten for sælgerne på bekostning af Manchester United, lyder det fra Zilliacus.

Den amerikanske Glazer-familie overtog i maj 2005 aktiemajoriteten og dermed kontrollen over Manchester United. Dengang var det Malcolm Glazer, der stod i spidsen for opkøbet, men heller ikke efter hans død, hvor sønnerne Avram og Joel Glazer i store træk har overtaget, er det lykkes den amerikanske ejerfamilie er komme overens med klubbens fans.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer