3 min læsningKlar til at byde på Manchester United – hvem er Thomas Zilliacus?

Den finske forretningsmand er klar til at byde på Manchester United, men hvem er Thomas Zilliacus? Det får du noget af svaret på her.

3 min læsning
Hvem er Thomas Zilliacus? Campo.dk fokuserer på forretningsmanden, der vil købe Manchester United

Hvem er Thomas Zilliacus?

Det er nok noget, de fleste Manchester United-fans spørger sig selv om i disse dage, hvor klubben er på vej på andre hænder.

Den finske forretningsmand har nemlig meldt sig på banen som en af flere interesserede købere af Manchester United, hvor han vil konkurrere med Sir Jim Ratcliffe og Sheikh Jassim bin Hama Al Thani fra Qatar.

Rigmanden vil angiveligt også sætte klubbens fans mere spil, hvis han formår at købe sig ind i ‘The Red Devils’.

Hvem er Thomas Zilliacus? Det her ved vi:

Thomas Zilliacus er til daglig bosiddende i Singapore, hvor han i sin tid flyttede til for at stå i spidsen for Nokias indtog i Asien. Her var han regional chef for Nokias Asien-Stillehavs-forretning. 

I 1993 stiftede den driftige finne investeringsselskabet Mobile FutureWorks Group, og han har siden engageret sig i flere selskaber som YuuZoo, Sandbox og Newkia. Førstnævnte der blandt andet har været børsnoteret i Singapore.

Thomas Zilliacus har tidligere erfaring med at engagere sig i sportsklubber. Han var tilbage i 80’erne formand i fodboldklubben HJK, og han har også ejet ishockeyklubben Jokerit, der siden blev solgt til russiske investorer.

FA Cup-lodtrækning: Manchester-derby kan vente i finalen

Zilliacus har tidligere siddet i byrådet i Helsinki, og han har også forsøgt sig med at stille op til Parlamentsvalget i Finland – uden dog at blive valgt ind.

Et alternativt bud fra Thomas Zilliacus

Thomas Zilliacus har fokus på at sætte fansene i spil, hvilket er en modsætning til flere af de andre forretningsmænd, der senest har købt sig ind i Premier League-klubber.

Han vil selv købe den ene halvdel af klubben, mens et selskab bestående af klubbens fans, skal købe den anden halvdel.

– Enhver sportsklub bør i sidste ende tilhøre sine fans. Den nuværende udvikling, hvor milliardærsheiker og oligarker overtager klubber og kontrollerer dem som deres personlige legepladser, er ikke en sund trend, har Zilliacus udtalt i forbindelse med udarbejdelsen af sit bud på klubben.

– Min gruppe vil finansiere halvdelen af ​​det beløb, der er nødvendigt for at overtage klubben, og vil bede fansene, gennem et nyt firma, der er ved at blive oprettet til dette specifikke formål, om at deltage for den anden halvdel. Hvis alle fans tilslutter sig, betyder det mindre end 3 dollars pr. anpart.

Det var muligt at afgive bud på Manchester United frem til onsdag aften i denne uge, men fristen er nu blevet forlænget. Og i hvert fald Sir Jim Ratcliffe har afgivet et nyt bud i processen.

Hvem er Thomas Zilliacus? Du kan læse mere om den finske forretningsmands forsøg på at købe Manchester United her hos BBC.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer