3 min læsningErik ten Hag om Eriksen-comeback: Afgørende for samarbejdet på midtbanen

Erik ten Hag glæder sig over, at Christian Eriksen igen er til rådighed, da han mener, at danskeren har stor indflydelse på samarbejdet på Manchester Uniteds midtbane.

3 min læsning
Erik ten Hag mener, at Christian Eriksen er afgørende for samarbejdet på midtbanen.
Foto: Craig Brough/Reuters/Ritzau Scanpix

Torsdag aften skal Erik ten Hags Manchester United igen i ilden, når der venter et vigtigt Europa League-opgør mod spanske Sevilla.

Og her kan Erik ten Hag glæde sig over, at han igen råder over to af klubbens vigtige midtbaneprofiler, danske Christian Eriksen, som netop er vendt tilbage fra en langtidsskade, og brasilianske Casemiro, som senest har været henvist til tribunen med en karantæne.

Og netop samarbejdet mellem de to ovennævnte spillere er noget, som Erik ten Hag har sat stor pris på indtil videre i denne sæson. Derfor glæder han sig over, at de igen er til rådighed. Det fortæller Manchester United-manageren frem mod torsdagens opgør.

– Balancen på midtbanen var god, da vi havde Casemiro, Christian Eriksen og Bruno Fernandes derinde sammen, siger ten Hag, inden han fremhæver samarbejdet mellem Eriksen og Casemiro som noget, der har fungeret ‘særdeles godt’ hidtil i denne sæson.

– Eriksen kan støtte Casemiro i den opbyggende fase, og så er han god til at skabe chancer i de sidste minutter af en kamp. På det område har han virkelig været vigtig. Han har lavet syv assists i Premier League, hvilket fortæller historien om, hvor vigtig han er.

Ser man på Manchester Uniteds resultater i løbet af sæsonen, tyder det da også på, at det fungerer godt, når danskeren og brasilianeren styrer midtbanen for de røde fra Manchester. I de kampe, hvor både Eriksen og Casemiro er startet på banen for United i denne sæson, har Manchester United således blot tabt to kampe.

Officielt: Trækker sig fra opkøb af United – Glazers respekterer ikke klubben

Eriksen fik for første gang spilleminutter siden slutningen af januar, da han lørdag eftermiddag blev skiftet ind til det sidste kvarter i kampen mellem Manchester United og Everton.

Og selvom det var kort tid, den danske landsholdsstjerne fik på banen, så skulle der ikke mere til at overbevise ten Hag om, at han stadig har en plads på holdet.

– Han kom ind og spillede, som om han aldrig har været ude med en skade. Og det gjorde han af den grund, at han er født med en bold ved sine fødder. Han er rolig, når han har bolden og viser et stort overblik. Holdet nyder også godt af hans afleveringer, der er med til at skabe en masse målchancer.

– Vi er utroligt glade for at have ham tilbage i truppen, sagde ten Hag i forbindelse med Manchester Uniteds 2-0-sejr over Everton.

Følg Campo på Facebook

Christian Eriksen og den resterende del af Manchester United-truppen skal igen i kamp torsdag aften, når Sevilla gæster Old Trafford til et opgør i Europa League.

Kampen fløjtes i gang klokken 21:00 og kan følges direkte på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer