2 min læsningBayern-fyring er angiveligt timer væk – Så godt har Nagelsmann ellers præsteret

Alt tyder på, at Julian Nagelsmann er færdig som manager for Bayern München - men statistikker viser, at det sandsynligvis ikke er grundet det sportslige.

2 min læsning
Julian Nagelsmann er den fjerde bedstpræsterende cheftræner i Bundesligaen i Bayern Münchens historie.
Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters/Ritzau Scanpix

Kaoset raser i Bayern München.

I flere uger er der væltet historier ind om konflikter på ledelsesgangene, der blandt andet har involveret klubbens kaptajn, Manuel Neuer, der har udtalt sig særdeles kritisk om især en beslutning fra ledelsen.

Torsdag tog situationen så en ny og uventet drejning, da flere troværdige både tyske og udenlandske medier nu melder klubbens manager, Julian Nagelsmann, fyret, og at hans landsmand Thomas Tuchel er kørt i stilling til at overtage jobbet.

Noget kunne dog tyde på, at det ikke er de sportslige præstationer, der ligger til grund for den forventede fyring.

Ifølge statistik databasen Opta ligger Nagelsmann nemlig blandt de bedst præsterende Bayern-managers nogensinde, når det kommer til den samlede pointhøst.

Således har tyskeren i gennemsnit hentet 2,19 point i sine i alt 59 Bundesliga-kampe for klubben, hvilket rangerer ham som den fjerde mest succesfulde Bayern-træner i Bundesligaens historie.

Ifølge statistik databasen er det kun Carlo Ancelotti (2,38 point i snit), Hansi Flick (2,45 point i snit) og Pep Guardiola (2,52 point i snit), der har gjort det bedre ved roret i den tyske storklub.

Medie melder om kæmpe overraskelse: Bayern overvejer trænerfyring – stort navn er favorit til at tage over

Ifølge Transfermarkt har tyskeren snittet 2,31 point i sine 84 kampe fordelt over alle turneringer.

Når det så er sagt, så er Bayern München igang med en – for dem – skuffende sæson, hvor man må se sig til takke med en andenplads i Bundesligaen et enkelt point bag de evige konkurrenter fra Dortmund.

I Champions League er man også stadig i spil, når man skal møde Manchester City i turneringens kvartfinaler.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer