11 min læsningCampo’s ‘Prison FC’: Her er den farligste startopstilling nogensinde

Hvad sker der, hvis man sætter en hel start-ellever sammen med spillere, der har overtrådt loven? Her er svaret.

11 min læsning
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Voldssager, vanvidskørsel, bestikkelse.

Der har gennem årene floreret nogle vilde sager, hvor fodboldspillere har været involveret. Men hvad nu hvis man samlede dem til et ‘dream-team’?

På campo.dk har vi taget et kig på nogle af de spillere, der har brudt loven, på den ene eller anden måde, og sammensat et hold ud fra det. Spoiler alert, der er danskere med i startopstillingen.

Herunder kan du se campo.dk’s helt eget ‘Prison FC’ i en 3-4-3 opstilling:

Målmand:

André Onana

Vi starter blødt ud. Den daværende Ajax-keeper har egentlig ikke nogen plet på straffeattesten som sådan, men i februar 2021 blev Onana idømt et 12-måneders langt forbud af UEFA, efter han fejlede en doping-test. Camerouneren er sidenhen skiftet til Inter i Serie A.

Forsvar:

Jerome Boateng, Harry Maguire og Dani Alves

Den tyske Bayern-legende Jerome Boateng ragede sig i unode på en ferie i Caribien 2018, da han slog sin kæreste under et skænderi. i 2022 faldt dommen endelig, efter anklageren havde presset på for en 18 måneders fængselsstraf – det blev dog ‘kun’ til en bøde på 1.2 millioner euro, ifølge euronews.

Harry Maguire endte i noget tumult på den græske ferieø Syros i 2020. Her fandt han sig selv i et slagsmål på en natklub, efter nogle lokale angiveligt havde hældt en form for ‘rape-drug’ i den daværende United-kaptajns søsters drink. Da politiet nåede frem, prøvede Maguire eftersigende at bestikke politiet. Maguire blev idømt 21 måneders fængsel og har sidenhen anket dommen.

Den næste er mere aktuel. Dani Alves sidder i skrivende stund i varetægtsfængslet i Barcelona. Det skyldes, at brasilianeren er anklaget for seksuelle overgreb. Ifølge Marca, scorede Dani Alves et mål forleden for sit helt eget ‘Prison FC’.

Ny udvikling i Barça-sag – Der mangler beviser

Midtbane:

Ronaldinho, Stig Tøfting, Jan Mølby og Quincy Promes.

Driblekongen, Ronaldinho, måtte spendere sin 40-års fødselsdag bag tremmer, da han i 2020 sad i Paraguyansk fængsel for svindel med sit pas. Han sad inde i fem måneder og skulle betale en samlet bøde for ham og sin bror på næsten fire millioner kroner samt erkende sig skyldig i sagen. Det siges, at Ronaldinho, ligesom Dani Alves, også brugte tiden bag de høje fængselsmure på at spille fodbold med de andre indsatte.

Første dansker på listen er Stig Tøfting. I sin tid i Bolton skulle han også løbe ind i nogle problemer. Efter VM i 2002 fejrede Tøfting, og holdkammerater fra det danske landshold, turneringen på en restaurant i København, hvor danskeren nikkede ejeren en skalle. Tøfting blev idømt fire måneders fængsel, og han sluttede 02/03 sæsonen af for Bolton bag tremmer.

Medie: Liverpool har både Bellingham og holdkammerat på blokken

Den tidligere Liverpool-spiller Jan Mølby har også rusket i tremmerne. Han blev idømt tre måneder for spritkørsel, efter han havde kørt galt i sin bil ude foran en natklub i Liverpool. ‘The Reds’ stod bag den danske legende hele vejen, og da han blev løsladt gled han direkte ind på holdet igen. Sæsonen efter vandt Liverpool sin 18. titel med Jan Mølby på midten.

Sidste spiller på midtbanen er Quincy Promes. Hollænderen blev varetægtsfængslet i 2020, efter han var mistænkt i en sag, der omhandler et knivstikkeri i Abacoude, lige syd for Amsterdam. Promes tørnede til dagligt ud for Ajax på daværende tidspunkt, men er nu at finde i russisk fodbold, hvor han spiller for Spartak Moskva. Retssagen started først fredag den 3. marts, hvor den tidligere landsholdsspiller ikke dukkede op, da han, ifølge Promes’ advokat, “var i Rusland for at opfylde sine kontraktlige forpligtelser til sin klub”, ifølge France24.

Angreb:

George Best, Ian Wright og Nicklas Bendtner

George Best er en af de bedste spillere, Manchester United nogensinde har haft på banen, men hans liv udenfor grønsværen var plaget af alkoholmisbrug. Det kulminerede i 1984, hvor han nåede ‘rock-bottom’. Han blev dømt for spirituskørsel, vold mod en politibetjent og betalte ikke sin kaution. Det resulterede i en tre måneders fængselsstraf til Nordireren. George Best døde i 2005 efter et liv med alkoholmisbrug og fart over feltet. Han blev kun 59 år gammel.

Medie: Ligegyldigt hvem der overtager klubben – United-boss får ny kontrakt

Ian Wright var ikke så glad for at skulle betale forsikring og skat på sine to biler, hvilket han ikke slap så godt fra. Staten fandt ud af det, og den tidligere Arsenal-stjerne blev idømt 14 dages fængsel for sine handlinger – eller mangel på samme.

Sidste mand på listen er er ringere end ‘Lord’ Nicklas Bendtner. Den tidligere landshold-stjerne huskes nok bedst fra sin tid i Arsenal, hvor han engang scorede efter kun seks sekunder på banen mod ærkerivalerne fra Tottenham. Det er til dato stadig det hurtigste mål af en indskifter i Premier League nogensinde. I 2018 kom Bendtner i karambolage med en Taxa-chauffør i det indre København efter skænderi om, hvorvidt hyrevognschaufføren havde kørt den rigtige rute eller ej. Bendtner afsonede en 50 dages fængselsdom iført en fodlænke hjemme i vante omgivelser.

Campo.dk’s Prison FC:

Nordisk kombineret: Kunne dette ‘landshold’ vinde EM?

I artiklen ovenover kan du se et andet hold, som vi på campo.dk har sammensat ud fra nogle andre kriterier.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer