3 min læsningSpoiler-alert: Chelsea taber Champions League-finalen

Chelsea slog tirsdag aften Borussia Dortmund ud af Champions League, men statistikken viser, at det var skidt, hvis man tror på 'Dortmund-forbandelsen'.

3 min læsning
John Terry efter Champions League-finalen mod Manchester United i 2008.
Chelsea's John Terry reacts after failing to score a penalty kick against Manchester United's goalkeeper Edwin van der Sar during their UEFA Champions League final soccer match at the Luzhniki stadium in Moscow May 22, 2008. REUTERS/Kai Pfaffenbach (RUSSIA)

Normalt ville være man være glad for at gå videre i Champions League, men når man ‘ved’ at man alligevel ikke vinder trofæet med de store ører i sidste ende, så er sagen muligvis en anden.

Det kan siges at være sagen for Chelsea, efter de tirsdag spillede sig videre i turneringen, da de hjemme på Stamford Bridge slog Dortmund med 2-0.

For historien viser nemlig, at når man slår Dortmund ud i en europæisk turnering, ja så taber man også finalen i selvsamme sæson. Den såkaldte ‘Dortmund-forbandelse’.

I 2019 røg det tyske mandskab ud af verdens bedste klubturnering, da Tottenham blev endestationen. Spurs vandt samlet 4-0 i ottendedelsfinalen dengang, men i finalen mødte Tottenham Liverpool og tabte 2-0.

Året efter var det Paris Saint-Germain der slog Dortmund ud. Her blev det sammenlagt 3-2 til pariserne – igen i ottendedelsfinalerne – men for dem var det også en stakket frist. De mødte nemlig Bayern München i finalen, hvor tyskerne vandt trofæet efter en 1-0-sejr.

Mål og Highlights: Se Chelsea sende Dortmund ud efter VAR-drama

Det var to i træk, men du tænker måske, at det bare må være et tilfælde. I så fald: lad os forstætte.

Året var 2021. Kampen var kvartfinalen mellem Dortmund og Manchester City i Champions League. City vandt begge opgør 2-1 og spillede sig derfor sikkert videre til semifinalerne. Her gik de også videre, inden de i finalen mødte Chelsea i en kamp, hvor City var favoritter. Det memo havde Chelsea dog ikke fået, så de endte med at slå City med 1-0.

I den forgangne sæson blev Dortmund treer i gruppespillet i Champions League, hvilket betød, at de i stedet var at finde i Europa League i foråret. Her skulle de op imod Rangers, hvor tyskerne var store favoritter. Den favoritværdighed kunne de ikke leve op til, da de samlet tabte 6-4. Rangers gik efterfølgende hele vejen til finalen, hvor Frankfurt og Jesper Lindstrøm ventede i en kamp, som tyskerne trak sig sejrsrigt ud af.

Highlights LIVE: Gigantfejl af Verratti bliver straffet af Choupo-Moting – 1-0 til Bayern München mod PSG

Konklusionen må derfor være, at Chelsea-fans allerede nu kan begynde at forberede sig på, at de kommer langt – faktisk hele vejen til finalen – men vil ende med at gå slukørede i seng, når finalen spilles lørdag den 10. juni på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer