3 min læsningKlopp og Ten Hag i fælles bøn til fans: Stop det!

Liverpools og Manchester Uniteds manager går nu sammen i en fælles appel til klubbernes fans. Der er én ting, de ikke vil se og høre fra tilskuerrækkerne i søndagens rivalopgør mellem de to klubber.

3 min læsning
Jürgen Klopp og Erik ten Hag beder fansene om at opføre sig ordentligt.
Foto: Reuters/Andrew Couldridge.

Nok er nok!

Det er konklusionen fra Jürgen Klopp og Erik ten Hag.

De to managere står overfor hinanden søndag, når Liverpool FC og Manchester United mødes til rivalopgøret på Anfield. De har en fælles bøn til klubbernes fans på Anfield.

Ingen smædesange om Heysel- og Hillsborough-tragedierne. Ingen råb om flystyrtet i München. Tragedierne har haft stor indvirken i de to klubber, og man bør ikke bruge dem negativt på stadion, lyder det fra Klopp og Ten Hag i en fælles appel. Det skriver The Guardian.

Avis: Manchester United-ejere mødes med potentielle købere

Liverpool har oplevet to stadiontragedier i 1980’erne – på Heysel Stadion i Belgien i 1985 og Hillsborough i engelske Sheffield i 1989. Her mistede adskillige mennesker livet på grund af tumult på tilskuerpladserne.

Omvendt er et af de sorteste kapitler i Manchester Uniteds historie, da holdets fly i 1958 styrtede ned i München. Ombord på flyet var spillertruppen samt fans og journalister. Over halvdelen af passagererne døde.

Medie: Ten Hag giver ikke op – vil hente Eriksen-konkurrent i Barca

De to klubbers tragedier er siden blevet nævnt i smædesange. Men det hører ingen steder henne, mener klubbernes managere, som har valgt at gå sammen om et fælles budskab.

– Rivaliseringen mellem Manchester United og Liverpool er en af de største i fodbold i verden. Vi elsker alle fansenes passion, når vores hold mødes, men der er linjer, der ikke bør krydses, siger Erik ten Hag og fortsætter:

– Det er uacceptabelt at bruge tabet af menneskeliv – i forhold til enhver tragedie – til at score point, og det er på tide, at det stopper. På vegne af mig selv, vores spillere og vores personale beder vi vores fans om at fokusere på at støtte holdet på søndag og repræsentere vores klub på den rigtige måde.

Journalist: Beslutningen er taget – Liverpool-brasser smutter til sommer

Jürgen Klopp er helt enig med sin managerkollega i Manchester. Han påpeger, at intensiteten og atmosfæren ikke skal forsvinde. Det skal derimod “giften”, som han omtaler smædesangene om tragedierne.

– En af hovedårsagerne til, at rivaliseringen mellem Liverpool og Manchester United er så speciel, er, at den er så intens, og ingen skulle nogensinde ønske at ændre dette. Men på samme tid, når rivaliseringen bliver for intens, kan den ende steder, der ikke er gode for nogen, og vi har ikke brug for dette, siger den 55-årige tysker og fortsætter:

– Hvis vi kan beholde passionen og miste giften, vil det være så meget bedre for alle. Sammen ønsker Liverpool og Manchester United at vise den særlige og positive side af denne vidunderlige rivalisering mellem to store fodboldklubber med stolte, men til tider tragiske historier.

Klopp forsikrer: Jeg hverken kan eller vil gå

Opgøret mellem Liverpool og Manchester United spilles på Anfield i Liverpool søndag. Der er kick off klokken 17.30, og du kan se rivalopgøret på See og Viaplay.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer