2 min læsningAaB-chef efter røde tal: Derfor har vi underskud

AaB præsenterede torsdag et underskud for 2022. Ifølge klubbens administrerende direktør, Thomas Bælum, skyldes den røde bundlinje flere ting.

2 min læsning
Thomas Bælum mener AaB's regnskab skal forbedres i 2023.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

15,8 millioner kroner.

Så stort lyder AaB’s underskud i regnskabet for 2022.

Klubbens administrerende direktør, Thomas Bælum, mener ikke, der findes én dominerende årsag, men peger på en række punkter i et interview med Nordjyske.

– Der er ikke én stor altoverskyggende forklaring på vores negative resultat, men de manglende transferindtægter rammer os naturligvis, siger Bælum til Nordjyske og fortsætter:

– Vi nåede ikke helt vores transferbudget. De andre år har vi ligget noget højere der. Næsten dobbelt så højt i transferindtægter.

AaB præsenterer tocifret millionunderskud: Påvirket af de sportslige præstationer

Som nævnt mener Bælum, at der findes flere årsager til den røde bundlinje. Direktøren peger også på udgifter i forbindelse med ændringer i staben.

– Vi har også forsøgt at optimere organisationen. Vi havde en række afskedigelser i efteråret. Vi havde blandt andet en cheftræner, vi sagde farvel til, og så havde vi en sportschef, som stoppede. Det gjorde, vi havde nogle engangsudgifter, som vi skulle afskrive med det samme, siger han.

Thelander om AaB’s kamp for overlevelse: Vi skal nok få de point der skal til!

Men hvordan ændres pilens retning i 2023? Hvad skal gøres anderledes i det nordjyske? Thomas Bælum mener, det skal blive bedre i det nuværende år.

– Hvis vi har det sjettestørste budget, så skal vi jo starte med at leve op til det. Lige nu spiller vi jo ikke til par, når vi ligger nummer 11. Vi skal være dygtigere til at bruge vores penge rigtigt, og det er hele vejen rundt. Vi skal driftsoptimere, og så skal vi fortsætte udviklingen på sponsorsiden, siger han.

AaB fik åbnet for målkontoen i tiltrængt pokalsejr over Viborg

AaB vandt torsdag i pokalkvartfinalen 2-0 hjemme mod Viborg FF. Næste mulighed for at smage sejrens sødme er på mandag, hvor nordjyderne tager imod FC Midtjylland.

Med tre point kan AaB hale ind på AC Horsens i bunden af Superligaen. Opgøret spilles klokken 19.00, og du kan se kampen på TV3 Sport og Viaplay.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer