1 min læsningAaB præsenterer tocifret millionunderskud: Påvirket af de sportslige præstationer

AaB har torsdag præsenteret årsrapporten for 2022. Her fremgår det, at man har realiseret et underskud på 15,8 millioner kroner.

1 min læsning
Torben Fristrup trækker sig som bestyrelsesformand i AaB grundet sygdom.

15,8 millioner kroner.

Det er størrelsen på det underskud, som AaB har realiseret i 2022.

Det fremgår af den pressemeddelse, som den nordjyske klub har udsendt torsdag.

Underskuddet sker til trods for en stigning i indtægterne på 13,7 millioner kroner, så de i alt er steget til 85,2 millioner kroner.

Blandt de indtægter er klubbens transferaktiviter, hvor der blev generet et overskud på 17 millioner kroner, hvilket primært tilskrives salgene af Mathias Ross til Galatasaray og Andreas Hansen til FC Nordsjælland.

Derudover er Covid-19-dagene i stor stil bag os, og sponsorindtægterne samt indtægterne fra Match-day er derfor også steget i AaB.

Til gengæld er klubbens omkostninger, herunder også lønninger, steget med 18,8 millioner kroner, så de nu er oppe på 111,3 millioner kroner.

AaB oplyser i den forbindelse selv, at ledelsen ultimo 2022 har iværksat besparelser, som forventes at få fuld effekt i løbet af 2023.

– Resultatet for 2022 er ganske vist i overensstemmelse med vores udmeldte forventninger, men det er naturligvis ikke et resultat, vi er tilfredse med.

– Det er dyrt at være med i 3F Superligaen, og når vi samtidig kæmper med tingene sportsligt, så bliver de økonomiske resultater desværre derefter, siger AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum.

Thelander afviser formationsændring: Firebackkæde passer holdet bedst

AaB oplyser videre i årsrapporten, at man i 2023 forventer et resultat i niveauet minus 10 millioner kroner til minus 20 millioner kroner.

Det er dog med en indregnet forventning om, at man fortsat har status af Superligaklub.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer