3 min læsningGuardiolas stikpille til United: I brugte 7,2 milliarder kroner på at komme tilbage

Manchester City-manager Pep Guardiola kunne ikke lade være med at stikke til rivalerne fra Manchester City, da han blev spurgt ind til Uniteds Carabao Cup-sejr.

3 min læsning
Manchester City manager Pep Guardiola stikker til Manchester United efter de søndag vandt Carabao Cuppen.
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Der var både sarkasme, provokationer og ægte beundring, da Pep Guardiola blev spurgt ind til Manchester Uniteds Carabao Cup-triumf.

Manchester City-manageren lagde ud med sarkasmen, da han blev spurgt, om Manchester United nu endelig var tilbage i toppen af engelsk fodbold.

– Hvis de bruger en smule flere penge, så ja. Det er fordi, de ikke har brugt penge, ikke sandt? Lød det ifølge The Telegraph fra Guardiola med henvisning til Manchester Uniteds enorme transferbudget.

Manchester United menes at have brugt op mod 7,2 milliarder danske kroner på transfers over de seneste seks år, og søndagens Carabao Cup-trofæ var det første sølvtøj, klubben har vundet i samme periode.

Samtidig har Manchester City vundet ni trofæer, mens de menes at have brugt cirka 200 millioner kroner færre end bysbørnene fra den sydvestlige del af Manchester.

Highlights: Manchester United triumferede på Wembley og sikrede sig første trofæ i næsten seks år

Pep Guardiola understregede samtidig, at Manchester United nu er tilbage, hvor han hele tiden har forventet, de ville være, efter han ankom til byen i 2016.

– Det er normalt – de er i en position, som de normalvis burde være. Da jeg landede her, troede jeg, at United altid ville være der på grund af historien og alting.

– Erik [ten Hag] gør det fantastisk. Spillerne – man kan se, hvor comitted de er – hvordan de prøver at gøre det sammen, lød roserne fra Guardiola.

Guardiola afviser uenigheder: Han er vores diamant

Roserne til den røde del af Manchetser blev dog hurtigt fulgt op af det, mange på Old Trafford nok vil anse som lidt af en provokation.

– Jeg kan huske, da vi vandt vores første Carabao Cup, og alle var så glade for det. For staben var det nyt, for spillerne var det nyt. Da vi vandt for fjerde gang i træk, var det sådan lidt; ‘Det er OK, endnu en – endnu en dag på kontoret’, lød det fra Guardiola.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

De to Manchester-klubber er fortsat med i kampen om tre trofæer i denne sæson. I Premier League skal begge klubber forsøger at hente Arsenal, mens de også begge er med i FA Cuppen, hvor City i femte runde skal op mod Bristol City, skal United op mod West Ham.

I europæisk fodbold gør de to klubber sig i denne sæson i to forskellige turneringer, da Manchester City i Champions Leagues ottendedelsfinale er oppe mod tyske RB Leipzig, som de i første møde fik 1-1 med, mens Manchester United i Europa Leagues ottendedelsfinale skal møde spanske Real Betis.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer