3 min læsningSuper League forsøger igen med nyt format – her er planen

European Super League blev fejet af banen efter store protester i 2021. Nu forsøger man igen med en ny plan.

3 min læsning
European Super League skydes ned med det samme
Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo.

Første forsøg endte i en kæmpe fiasko.

Nu forsøger man så på ny at søsætte European Super League.

Hvor kritikpunkterne overfor første forsøg på at starte den udskældte turnering mest af alt gik på, at de deltagende klubber ikke var udvalgt på baggrund af sportslige resultater, har man nu valgt en ny indgangsvinkel, skriver flere medier herunder The Guardian.

I følge den britiske avis vil A22, der er firmaet bag planerne om European Super League, lave en åben liga i flere lag med op til 80 deltagende klubber.

Disse klubber skal udvælges ud fra sportslige resultater, og der er ingen permanent deltagelse af klubber. Klubberne garanteres 14 kampe mindst per sæson.

Hårdt slag for europæisk Super League: FIFA og UEFA kan udelukke klubber og spillere

Klubberne skal fortsat spille i deres hjemlige ligaer og derigennem kvalificere sig til den nye turnering. European Super League skal dermed ses som en pendant til Champions League.

Den nye plan for den udskældte liga er blevet til efter samtaler med knap 50 europæiske klubber siden oktober.

Bayern og Dortmund står fast: Kommer ikke til at deltage i Super League

Administrerende direktør i A22, Bernd Reichardt, citeres i The Guardian efter et skriftligt svar til den tyske avis Die Welt:

– Grundlaget for europæisk fodbold er i fare for at bryde sammen. Det er tid til en forandring. Det er klubberne, der bærer iværksætterrisikoen i fodbold. Men når vigtige beslutninger står på spil, er de alt for ofte tvunget til at sidde på sidelinjen, mens det sportslige og økonomiske grundlag smuldrer omkring dem, skriver han og fortsætter:

– Vores samtaler har også gjort det klart, at klubber ofte finder det umuligt at udtale sig offentligt imod et system, der bruger truslen om sanktioner til at modarbejde modstand. Vores dialog var åben, ærlig, konstruktiv og resulterede i klare ideer om, hvilke ændringer der er nødvendige, og hvordan de kan implementeres. Der er meget at gøre, og vi vil fortsætte vores dialog.

FC Midtjylland blander sig med de største – skal diskutere ungdommens Champions League med storklubber

Champions League returnerer i øvrigt snart, og tirsdag den 14. februar sparkes to af ottendedelsfinalerne i gang. Det drejer sig om AC Milan mod Tottenham samt Paris Saint-Germain mod Bayern München. Begge kampe har kick off klokken 21.00 og kan ses på henholdsvis TV3 Sport og 3+ samt Viaplay.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer