2 min læsningHårdt slag for europæisk Super League: FIFA og UEFA kan udelukke klubber og spillere

FIFA og UEFA kan udelukke klubber og spillere, der deltager i European Super League, lyder ny advokatvurdering.

2 min læsning
European Super League. Advokatundersøgelse press Super League.
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Det såkaldte European Super League Company-projekt om at starte en udbryderliga med nogle af de største europæiske klubber har torsdag fået en ordentlig ridse i lakken.

Det sker efter at projektets tilbageværende medlemmer, FC Barcelona, Real Madrid og Juventus senest klagede til den europæiske domstol grundet trusler fra UEFA og FIFA om at udelukke klubberne og de dertilhørende spillere fra organisationernes turneringer.

I dag offentliggjorde den europæiske domstol så den foreløbige advokatvurdering af sagen foretaget af generaladvokat, Athanasios Rantos, i en pressemeddelelse. Og der er ikke godt nyt til Super League-klubberne.

I advokatvurderingen fremgår det, at UEFA og FIFA er i sin gode ret til at gøre truslerne til virkelighed – skulle Super League-projektet blive en realitet.

– Mens European Super League Company frit må starte deres egen, selvstændige turnering udenfor økosystemerne i UEFA og FIFA, så kan den ikke fortsætte med at deltage i fodboldturneringer arrangeret af FIFA eller UEFA uden tilladelse fra dem, lyder dommen fra generaladvokat ved den europæiske domstol, Athanasios Rantos.

Helt konkret vil det altså betyde, at et potentielt Super League-projekt vil få store konsekvenser for de involverede klubber og deres spillere – hvis advokatvurderingen står ved magt.

EU-domstol indleder retssag: Super League-udbryderne på den ene side – Uefa og Fifa på den anden

Den juridisk rådgiver for EU-Domstolen, Anthanasios Rantos, vurderer, at:

  1. Det ligger inden for EU’s konkurrencelove, at UEFA/FIFA-regler skal følges i enhver ny turnering.
  2. EU’s konkurrencelove forhindrer ikke, at UEFA og FIFA og alle unioner og forbund under disse kan sanktionere klubber, der deltager i en ny turnering.
  3. EU’s konkurrenceregler forhindrer ikke de eksklusivaftaler, UEFA og FIFA har til deres turneringer.
  4. EU-love forhindrer ikke, at regler fra UEFA og FIFA om, at eventuelle nye internationale turneringer skal godkendes af unionerne.

Du kan læse hele advokatvurderingen her.

Bayern og Dortmund står fast: Kommer ikke til at deltage i Super League

Kun FC Barcelona, Real Madrid og Juventus er tilbage i Super League-projektet, som tidligere også indeholdt Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Atlético Madrid, AC Milan og Inter.

Det skal dog påpeges, at vurderingen fra Anthanasios Rantos ikke er endelig dom, men blot en anbefaling til den europæiske domstol. Det forventes, at en endelig dom vil være klar i begyndelsen af 2023.

European Super League Company har ikke kommenteret på advokatvurderingen endnu.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer