2 min læsningTidligere UEFA-efterforsker har haft City på kornet længe: Er sikker på, de har svindlet

Den tidligere UEFA-efterforsker, Yves Laterme, fortæller, at UEFA også i hans tid som efterforsker havde et øje rettet på City - og han er ikke i tvivl om, at der er ugler i mosen på Etihad.

2 min læsning
Den tidligere UEFA-efterforsker Yves Leterme mener at vide, at der er masser af beviser for, at Manchester City har begået svindel.
Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix

Tidligere mandag kom det frem, at Premier League efter fire års undersøgelser nu retter anklager mod Manchester City.

Anklagerne drejer sig om over 100 forskellige lovbrud i perioden mellem 2009/10-sæsonen og 2017/18-sæsonen.

Det ramte det meste af fodboldverdenen som et chok, men i Belgien sad der sandsynligvis en ældre herre og tænkte “hvad sagde jeg”.

Den mand hedder Yves Leterme og er tidligere efterforsker hos UEFA og har i øvrigt også tidligere været statsminister i Belgien.

Til det belgiske medie Sporza fortæller han nu om, hvordan han sammen med UEFA i flere år har forsøgt at fælde Manchester City for præcis de ting, Premier League nu anklager klubben for.

I 2020 forsøgte han og UEFA selv at sanktionere Manchester City for brud på det europæiske fodboldforbunds regler for Financial Fair Play. De ville have City suspenderet fra Champions League i to år.

Manchester City anklaget for mere end 100 regelbrud af Premier League – risikerer at blive smidt ud

Sagen endte dog i hænderne hos den internationale sportsdomstol, der omstødte dommen grundet “usikre beviser”.

– Med en hær af advokater gjorde de alt, hvad de kunne for at modarbejde vores revisorers arbejde, fortæller belgieren, som ikke er i tvivl om, at der var noget at komme efter hos City.

– Takket være e-mails og kontoudtog havde vi hårde beviser. Jeg er overbevist om, at Manchester City har svindlet, fortæller han til det belgiske medie.

City melder ud efter anklager om 100 regelbrud: Vi er overraskede

Han forklarer i øvrigt, at Premier Leagues sag står noget stærkere end den, UEFA selv førte tilbage i 2020, da de ikke er begrænset af en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage i tiden, de kan gå i deres anklager.

– Vi var begrænsede til en periode på fem år, som betød, at vi ikke kunne bruge vigtige elementer i bevisførelsen.

Ifølge flere engelske medier kan Manchester City i yderste konsekvens ende med at blive smidt ud af Premier League, mens også en pointfratrækning er blevet nævnt som en mulig straf.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer