2 min læsningManchester City anklaget for mere end 100 regelbrud af Premier League – risikerer at blive smidt ud

Manchester City er blevet anklaget af Premier League for at have brudt en række finansielle regler, der strækker sig over en længere periode - i yderste konsekvens kan Manchester City risikere at blive smidt ud af Premier League.

2 min læsning
Manchester City Logo

I næsten fire år har Premier League haft en undersøgelse af Manchester City kørende.

Mandag oplyser Premier League så, at undersøgelsen nu har ført til anklager mod den engelske storklub.

Anklagerne vedrører finansielle oplysninger om indtægter, detaljer om manager- og spillervederlag, UEFA-regler, rentabilitet og bæredygtighed og samarbejde med Premier League-undersøgelser.

Det skriver flere engelske medier mandag middag, heriblandt Sky Sports.

Premier League begyndte sin efterforskning tilbage i marts 2019, og anklagerne dækker over perioden fra 2009/2010-sæsonen og frem til 2017/2018-sæsonen.

Premier League har udtalt følgende:

– I overensstemmelse med Premier League-regel W.82.1 bekræfter Premier League, at den i dag [6. februar 2023] har henvist en række påståede brud på Premier League-reglerne af Manchester City Football Club til en kommission i henhold til Premier League-regel W .3.4.

Premier League oplyser videre, at den nedsatte kommission kommer til at være uafhængig af Premier League og dens medlemmer.

Kommissionens medlemmer vil blive udpeget af en uafhængig formand i Premier League-retspanelet.

En af anklagerne går på, at Manchester City ikke skulle have givet et retvisende indblik i klubbens økonomi, særligt ikke i forbindelse med indtægter og driftsomkostninger.

Derudover skulle der altså være tilbageholdte informationer om lønningerne til både managere og spillere i en del af perioden.

Manchester City skulle også have forbrudt sig mod UEFA’s Financial Fair Play-regler, ligesom der også er anklager om ikke at have levet op til reglerne om rentabilitet og bæredygtighed i Premier League.

Alt i alt er der tale om mere end 100 anklager mod Manchester City.

Tottenham-vikar efter sejr over City: Conte sendte SMS’er under kampen

I kølvandet på nyheden skriver flere medier, herunder The Sun og The Times, at Manchester City i yderste konsekvens kan risikere at blive smidt ud af Premier League eller modtage en pointstraf.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer