2 min læsningTidligere Juventus-profil afslører: Fik konstateret kræft under sit ophold i Italien

Tyske Emre Can kan nu afsløre, at han efter sit skifte fra Liverpool til Juventus blev opereret for skjoldbruskkirtelkræft.

2 min læsning
Emre Can afslører nu, at han havde kræft under sit ophold i Juventus.
Foto: Massimo Pinca/Reuters/Ritzau Scanpix

Fodboldverdenen har for nylig sendt mange kærlige tanker til Borussia Dortmunds Sebastian Haller.

Efter sit skifte til Dortmund fik ivorianeren konstateret testikelkræft og er først for nylig vendt tilbage til grønsværen efter sit sygdomsforløb.

Nu, kort efter Hallers retur til fodbolden, åbner en af Dortmunds andre profiler nu op om hans kræftforløb, som ikke tidligere har set offentlighedens lys. Nemlig den tidligere Liverpool- og Juventus-spiller, Emre Can.

Efter fire år i Liverpool skiftede Can i 2018 til Juventus i Serie A, men to måneder inde i sit ophold blev han kaldt til samtale hos sin læge. Han havde skjoldbruskkirtelkræft.

– De kaldte mig op to måneder efter lægetjekket med klubben. Jeg anede ikke, hvad der skete, jeg vidste ikke engang, hvad en skjoldbruskkirtel var, og jeg kunne slet ikke forestille mig, at jeg havde kræft, fortæller tyskeren ifølge Football Italia til DAZN.

Diagnosticeringen krævede, at Can skulle opereres. Så klubben udsendte en pressemeddelelse, hvori der stod, at Emre Can skulle undersøges og eventuelt opereres i sin skjoldbruskkirtel.

Men den 29-årige kan altså nu afsløre, at kræft-konstateringen var årsagen til, at han skulle under kniven.

Haller vender tilbage fra kræftsygdom med hattrick på syv minutter

Can gennemgik sin operation i slutningen af oktober 2018, men var allerede tilbage i Torino igen i starten af december og er altså i dag kræft-fri og tilbage på fodboldbanen.

I dag ser tyskeren tilbage på forløbet som noget, der ændrede hans syn på livet drastisk – man skal nemlig huske at sætte pris på, hvad man har.

– Det har ændret meget i mit liv. Du kan have mange penge, du kan have alting, men sundhed er det vigtiste overhovedet, forklarer han og fortsætter:

– Det er en del af livet, og jeg vil anbefale alle at få foretaget screeninger. Det er ligegyldigt, hvor sund, man synes, man er, hvis man opdager de her ting hurtigt, kan man nå at reagere.

Kræftramt Dortmund-angriber med stærkt budskab skjult på støvlen: ‘Fuck cancer’

Trods sit sygdomsforløb nåede Emre Can at repræsentere Juventus 45 gange, og han spiller i dag i Dortmund, som han indtil videre har spillet 101 kampe for.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer