2 min læsningSuccesfuld tidligere Brøndby-målmand: Det var det rigtige

Marvin Schwäbe er fast målmand i Bundesligaen for FC Køln. Men vejen til topfodbold i hjemlandet gik utraditionelt forbi Superligaen og Brøndby IF. Den rigtige vej, mener tyskeren.

2 min læsning
Marvin Schwäbe er glad for sin tid i Brøndby.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Sjældent tager en tysker vejen forbi dansk fodbold for at ende i Bundesligaen.

Ikke desto mindre var det den vej målmand Marvin Schwäbe tog, da han i 2018 skiftede til Brøndby IF.

Nu står han fast for FC Køln i Bundesligaen og fortryder ikke sin tid på vestegnen.

– Der er kun plads til 18 målmænd i Bundesligaen. Turen derop var måske for tidlig på det tidspunkt. Jeg skulle have ventet og stået i kø. Men jeg ville tage det næste skridt dengang, spille i en topliga og konkurrere der. Jeg havde mulighed for at tage til Brøndby, siger Marvin Schwäbe, der kom til Brøndby fra Hoffenheim, i et interview til Transfermarkt.

Avis: Brøndby har accepteret bud – Maxsø på vej til udlandet

Den 27-årige målmand havde svært ved at træffe beslutningen om at skifte til dansk fodbold. Men han fortryder som nævnt ikke beslutningen.

– Det var heller ikke det nemmeste skridt, for jeg forlod Tyskland og kom ud af min komfortzone. Men det var bestemt det rigtige at gøre for at udvikle mig personligt og sportsligt, siger Schwäbe.

Evjen talte med landsmand inden Brøndby-skifte: Ville forstå klubben

Oplevelsen af at spille derbys mod F.C. København står stærkt i tyskerens hukommelse. Højdepunktet i Schwäbes Brøndby-tid skete dog i 2021.

– Derbyerne mod København (F.C. København, red.) var vanvittige – også med en rigtig god stemning. Men det, der står over alt, er mesterskabet i mit sidste år, siger han.

Brøndby-profil om ny træner: Dette kan gøre os rigtig stærke

Marvin Schwäbe har siden sin frie transfer til FC Køln i sommeren 2021 opnået 47 kampe for klubben. I Brøndby IF blev det i alt til 121 kampe, hvori tyskeren havde clean sheet i 31.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer