3 min læsningKroatisk stjernefrø: Liverpool er forblevet i mit hjerte

Adskillige internationale topklubber har været sat i forbindelse med kroatiske Josko Gvardiol, der dog har bevaret sit kærlighedsforhold til Liverpool.

3 min læsning
Han har fulgt Liverpool hele sit liv med sin far, så hvis kroatiske Josko Gvardiol selv kunne vælge, så ville han vælge Liverpool som sine nye klub.
Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Chelsea, Manchester City og Real Madrid har stået øverst på rygtebørsen, men står det til ham selv, bliver det Liverpool.

Kroatiske Josko Gvardiol har det seneste halve år skabt overskrifter i store dele af fodboldverdenen, og senest var han med til at sikre Kroatien bronzemedaljer ved VM.

Den kroatiske forsvarsspiller gør sig til dagligt i tyske RB Leipzig, men hans seneste præstationer er det formentlig bare et spørgsmål om tid, før tyskerne må sige farvel til forsvarstalentet.

Med sine bare 20 år er han ifølge Transfermarkt den mest værdifulde forsvarsspiller i verden, og Gvardiol forklarer nu, at han allerede i sommer var tæt på at skifte til Chelsea.

Gvardiol lægger dog på ingen måde skjul på, hvor han helst selv vil til. Havde man spurgt en 10-årig Gvardiol, hvilken klub han helst ville spille for, så havde svaret været klart.

– Det ville uden tvivl være Liverpool. Siden jeg var lille har jeg set Liverpools kampe med min far, og vi har fulgt alle sæsoner tæt. Det er en klub, som er forblevet i mit hjerte, siger Gvardiol til kroatiske Danas.hr.

Kroatien tager anden VM-medalje i træk efter sejr mod Marokko i VM-bronzekampen

– Lige siden jeg var barn, har jeg hældt mod den engelske liga. Vi ved alle, hvad det er for en liga. Jeg ved ikke, om jeg er moden nok og klar til Premier League. Vi får at se, når jeg føler, at øjeblikket er der, og jeg har nået et vist niveau og nået grænsen i Tyskland, så vil jeg se mig om.

Umiddelbart har Liverpool ikke været nævnt i forbindelse med Gvardiol i samme omfang som Manchester City og Chelsea, og hvis kroaten skal vælge mellem de to klubber, så er svaret straks mere tøvende.

– Det ved jeg ikke helt. Ingen af dem har fremlagt noget for mig. Så vidt jeg ved, er der ingenting. Jeg har ikke travlt, jeg har tid, så lad bare dem planlægge, og så ser vi på det [..] Jeg er i Leipzig, og vi har stadig seks måneder til at slutte sæsonen godt af og vinde noget. Derefter ser vi på fremtiden, lyder det fra Gvardiol.

Josko Gvardiol kom kort før jul i overskrifterne i England, da der kom billeder frem af den unge forsvarsspiller, der med en cigaret i munden fejrede Kroatiens VM-bronzemedaljer.

– Jeg fortyder ingenting. Det er måske uprofessionelt, men vi vandt bronze, og i det øjeblik var vi alle glade. VI var alle sammen i byen. Jeg ved, at når jeg kommer tilbage til klubben, så vil jeg de næste seks måneder være fuldt dedikeret til fodbolden.

Josko Gvardiol, der scorede det ene af Kroatiens to mål i VM-bronzefinalen, skiftede i sommeren 2021 Dinamo Zagreb ud med RB Leipzig for 140 danske kroner.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer