Kroatien tager anden VM-medalje i træk efter sejr mod Marokko i VM-bronzekampen

Lørdag eftermiddag kunne Kroatien fejre, at man for anden VM-slutrunde i streg sikrede sig metal, da man besejrede Marokko i VM-bronzekampen.

Kroatien Marokko VM 2022 Qatar. Bronzekamp.

Lørdag eftermiddag spillede henholdsvis Kroatien og Marokko deres sidste kamp ved VM 2022 i Qatar.

De to mandskaber formåede ikke at vinde deres respektive semifinalekampe mod Argentina og Frankrig, og dermed måtte de to nationer tage sig til takke med en plads i VM-slutrundens bronzekamp.

Og kampen startede yderst livligt ud med to hurtige scoringer.

Der skulle nemlig ikke gå mere end otte minutter, før kampen fandt sit første mål.

Kroatien fik en drømmestart på opgøret. På en flot frisparkskombination kunne kroatiske Ivan Perisic sende bolden på tværs af feltet, hvor Josku Gvardiol kunne heade bolden flot i kassen til en tidlig føring for Kroatien.

Jublen varede dog ikke længe for de kroatiske spillere. Marokko lod sig nemlig ikke psyke af den tidlige kroatiske scoring.

Blot få minutter efter udlignede de stillingen på scoringstavlen på et frispark, der ligeledes blev sendt i mål på et hovedstød. Denne gang af marokkanske Achraf Dari.

VM quiz: Hvor meget ved du om VM i Qatar? Test din viden her!

Kort før pausen kunne Kroatien så igen bringe sig i front, da Mislav Orsic sendte et flot følt spark uden for den marokkanske målmand, Bonos, rækkevidde. 2-1 til Kroatien.

Efter pausen forsøgte Marokko igen at komme tilbage i kampen. De formåede dog aldrig at sætte det helt store pres ind på Kroatien, selvom de da fik et par gode chancer for at udligne.

Det blev ikke til flere mål, og dermed sikrede Kroatien sig en tredjeplads ved VM og en bronzemedalje. Det er anden VM-slutrunde i streg, at Kroatien rejser hjem med en medalje om halsen. Ved VM 2018 hentede Kroatien en sølvmedalje, efter man tabte til Frankrig i VM-finalen.