2 min læsningDen italiensk fodboldlegende Gianluca Vialli er død

Fredag har en trist besked ramt fodboldverdenen, da den italienske fodboldlegende, Gianluca Vialli, er afgået ved døden i en alder af blot 58 år.

2 min læsning
Gianluca Vialli død
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er ikke længe siden, at italieneren Gianluca Vialli stadig var aktiv i fodboldverdenen.

Således var Vialli koordinator på det italienske landshold frem til midten af december 2022, hvor han var nødsaget til at holde pause fra fodbolden, da han kæmpede med kræft i bugspytkirtlen.

Fredag er den triste besked så kommet frem. Gianluca Vialli er død i en alder af blot 58 år. Det skriver The Athletic.

Vialli blev i første omgang ramt af kræft i 2017. Han blev dog meldt kræftfri i november 2018, men sygdommen skulle vise sig at vende tilbage.

Gianluca Vialli havde i sin aktive tid som fodboldspiller store adresser på CV’et, der blandt andre talte klubber som Juventus, Chelsea og ikke mindst Sampdoria, hvor han spillede hele 328 kampe i en periode på otte år – fra 1984 til 1992.

Vialli var en del af historiens bedste Sampdoria-mandskab sammen med en af ​​sine bedste venner, Roberto Mancini. Sammen var de kendt som ‘Gemelli del gol’ – på dansk ‘Måltvillingerne’. De to havde stor indvirkning på Sampdoria-mandskabet, som blandt andet hentede en utrolig Serie A-titel, tre Coppa Italia-trofæer og nåede frem til Europa Cup-finalen på Wembley mod FC Barcelona i disse år.

Derudover blev det også til 59 kampe og 19 mål for det italienske landshold for Vialli. Senere blev til en kort manager-karriere, hvor han først stod i spidsen som manager for Chelsea i et par sæsoner, inden turen gik til manager-jobbet i Watford.

Se Sampdorias hyldest til Gianluca Vialli herunder:

Medie: Serie A-klub vil hente dyr OB-komet

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer