2 min læsningBlev kaldt ‘den næste Messi’ som ung – nu står han uden klub

Forventningerne var tårnhøje til Bojan Krkic' karriere - I en alder af 32 år står han nu uden kontrakt.

2 min læsning
Bojan Krkic, FC Barcelona.

‘Den næste Messi’.

I en alder af 17 år og 19 dage blev Bojan Krkic den dengang yngste FC Barcelona-spiller til at få debut i LaLiga.

Det skete tilbage i efteråret 2007, og rekorden blev snuppet fra ingen ringere end Lionel Messi.

Læg dertil, at Bojan Krkic fortsat er indehaver af rekorden for flest scorede mål i FC Barcelonas ungdomsystem, og så havde du ellers et enormt forventningspres til en ung fodboldspiller.

Presset blev formentlig heller ikke mindre af, at Bojan Krkic var af samme højde og drøjde som Lionel Messi, spillede samme position og tilmed også havde en lignende frisure.

Men alle sammenligningerne til trods – eller måske netop af den årsag – så blev potentialet aldrig forløst for den spanske angriber. I hvert fald ikke i det omfang, som omverdenen havde forestillet sig.

Da Pep Guardiola i sin tid overtog tjansen som cheftræner i Barcelona, blev der længere og længere mellem målene og de succesfulde oplevelser for Bojan Krkic.

Sammenligningen med Messi blev med tiden så småt glemt igen, for der herskede ikke længere tvivl om, at Messi var sin egen – og Bojan Krkic kunne ikke følge med.

I 2011 tog Bojan Krkic så hul på en lang periode, hvor han forsøgte at indfri sit potentiale i adskillige klubber. AC Milan, AS Roma, Ajax, Stoke og flere til. Men det talent, som FC Barcelona og den daværende cheftræner Frank Rijkaard havde set, blev aldrig forløst for alvor.

Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter et halvt år som kontraktløs, gik turen i begyndelsen af 2021 til japanske Vissel Kobe.

Halvandet år senere viser statistikkerne nu, at Bojan Krkic blot har formået at score et enkelt mål i 26 kampe i den japanske klub. Og nu er tiden i Vissel Kobe så slut.

Det har klubben meddelt tirsdag, og den i dag 32-årige angriber skal altså nu til at overveje sit næste skridt endnu en gang.

I sin tid i FC Barcelona blev Bojan Krkic noteret for 41 mål i 163 kampe.

Medie: Chelsea-profil presser FC Barcelona – skal træffe en beslutning

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer