VM 2026

It’s not coming home – Frankrig ekspederer England ud af VM

To straffespark til England var ikke nok, da Frankrig triumferede i den sidste af kvartfinalerne ved dette års VM.

England-Frankrig, VM 2022, Harry Kane straffespark, VM-semifinaler.

It’s not coming home – England er ude, Frankrig er videre.

Den sidste af kvartfinalerne ved dette års VM-slutrunde bød på et opgør af de helt store, da Frankrig og England krydsede klinger lørdag aften.

Her måtte England se sig slået med 2-1, til trods for to straffespark i englændernes favør.

Efter 16 minutter blev der åbnet for målkontoen, da Real Madrids 22-årige stjernefrø hamrede Frankrig i front med et skud fra distancen. Jordan Pickford så ved scoringen ikke videre imponerende ud i det engelske mål.

England overtog efterfølgende kampen, og satte et tungt pres ind i jagten på udligningen. Franskmændende fik dog afværget, og som resten af halvegen skred frem, fik de forsvarende verdensmestre stille og roligt spillet sig ind i opgøret på ny.

Ved pausefløjt var det derfor de forsvarende verdensmestre, der havde kurs mod semifinalen med en 1-0-føring.

Anden halvleg var stadig ung, da Aurelien Tchouameni gik fra helt til skurk for en stund.

Et snævert træk fra Bukayo Saka resulterede i, at den franske midtbanespiller nedlagde Arsenal-stjernen i det franske felt, og så blev der ellers peget prompte på straffesparkspletten fra kampens dommer.

Her udspillede der sig en intens duel mellem Hugo Lloris og Harry Kane, der til dagligt er holdkammerater i Tottenham – og har været det gennem mange år.

Den franske keeper forsøgte at nedstirre Harry Kane forud for straffesparket, men den engelske kaptajn forholdt sig rolig og undgik Lloris forsøg på at intimidere, inden han sparkede bolden usvigeligt sikkert i mål. 1-1 efter 54 minutter.

Med scoringen tangerede Harry Kane samtidig Wayne Rooneys rekord som den mest scorende engelske landsholdsspiller gennem tiden.

Portugal-stjerne indebrændt: De kan rende mig!

Englænderne satte sig efter udligningen på kampen, mens franskmændende forsøgte at stå imod.

Efter 70 minutter var Harry Maguire tæt på at bringe englænderne i front, da et indlæg fandt vej til den store Manchester United-stopper. Hovedstødsforsøget gik dog tæt forbi mål.

Kort efter var det tæt på igen, da et fladt indlæg nåede frem til Bukayo Saka, der dog ikke fik det rette træf på bolden.

Stik mod spil og chancer, kom den mest scorende franske landsholdsspiller nogensinde, Oliver Giroud, først på et indlæg fra Antoine Griezmann og stangede bolden mod det engelske mål.

Med hjælp fra Harry Maguires skulder, fandt Girouds hovedstød vej til målnettet, uden chance for Jordan Pickford denne gang. 2-1 til Frankrig efter 78 minutter.

Blot fire minutter senere fik England en gylden mulighed for at bringe balance i regnskabet, da Theo Hernandez nedlagde Mason Mount i eget felt. Endnu et straffespark og endnu en direkte duel mellem holdkammeraterne fra Tottenham.

Denne gang var det dog Hugo Lloris, der trak sig sejrrigt ud af opgøret med Harry Kane. Den engelske stjerne overplacerede sin afslutning fra 11-meter-pletten gevaldigt, og glippede dermed muligheden for at blive ene om at være den mest scorende engelske landsholdsspiller nogensinde.

Til trods for et tungt engelsk pres i resten af kampen, og et engelsk frispark lige udenfor det franske felt i de absolut døende sekunder, endte Harry Kanes brændte straffespark med at koste dyrt. Englænderne formåede ikke at bringe balance i regnskabet.

Dermed har Frankrig kurs mod endnu en VM-triumf. England rejser hjem. It’s not coming home.

De forsvarende verdensmestre har nu udsigt til en semifinale mod Marokko, inden Argentina eller Kroatien venter i en eventuel finale.