VM 2026

Frustreret Pepe raser mod FIFA for dommervalg: Det er uacceptabelt

Den 39-årige Portugal-general Pepe langer ud efter FIFA for at have valgt en argentinsk dommer til at dømme kampen mod Marokko.

Portugals 39-årige forsvarsgeneral Pepe langer ud efter FIFA for at vælge en argentinsk dommer til at dømme kampen mod Marokko.

Intensiteten ved VM øges som turneringen skrider frem, og det mærkes på mængden af kritik mod dommerne.

Fredag spillede Argentina sig videre i en dramatisk kamp mod Holland, men efterfølgende blev fokus rettet mod kampens dommer Antonio Mateu Lahoz.

Her var Lionel Messi blandt andre ude og kritisere den spanske dommer for at have dømt kampen til hollændernes favør – nu rettes der igen kritik imod en dommer ved slutrunden.

Sensationelt! – Marokko skriver VM-historie og sender Portugal ud

Marokko blev det første afrikanske hold til at nå semifinalen ved et VM nogensinde. Det gik ud over Portugal, der måtte se sig slået af nordafrikanerne med 1-0.

Til at styre kampen med fløjten var argentinske Facundo Tello blevet udvalgt, og ifølge Portugals forsvarsgeneral er den beslutning under al kritik.

– Nu siger jeg det. Det er uacceptabelt, at en argentinsk dommer skal dømme vores kamp. Efter det der skete i går og med al den Messi-snak – hele Argentina snakker, og så kommer dommeren her, siger Pepe ifølge Sky om FIFA’s valg af dommer.

Kampens eneste scoring faldt i slutningen af første halvleg, da Youssef En Nesyri headede Marokko på måltavlen. Den scoring definerede anden halvleg med marokkanerne på en målrettet mission om at trække tiden og hulle buret rent.

– Hvor meget spillede vi i anden halvleg? Deres målmand lagde sig ned. Der var kun otte minutters tillægstid. Vi arbejde hårdt og dommeren lagde kun otte minutter til? Vi spillede overhovedet ikke i anden halvleg, siger den 39-årige portugiser efter kampen.

Billeder fra tunnellen – Ronaldo grådkvalt efter VM-exit

I semifinalen møder Marokko enten Frankrig eller England, der spiller lørdag klokken 20:00. Kampen kan ses på DR 1 eller DR TV.