VM 2026

Sensationelt! – Marokko skriver VM-historie og sender Portugal ud

Marokko spillede sig i semifinalen ved VM som det første afrikanske hold i historien, efter en stærk defensiv præstation mod Portugal.

Marokko har som det første afrikanske land nogensinde kvalificeret sig til semifinalen ved VM efter sejr over Portugal.

VM’s tredje semifinalist skulle findes, da storfavoritterne fra Portugal tørnede sammen med slutrundens helt store overraskelse fra Marokko.

Og overraskelsen blev bestemt ikke mindre – den blev historisk.

For som det første afrikanske hold nogensinde er Marokko blandt de sidste fire ved VM, efter de klamrede sig til en spinkel 1-0 sejr mod de europæiske mastodonter.

Fra første fløjt og de næste 42 minutter, var det en forholdsvis lige affære mellem de undertippede marokkanere og de portugisiske stjerner.

Men her, efter 42 minutter, steg Youssef En-Nesyri højt til vejrs, da han headede et indlæg fra Yahya Attiat-Allah i mål.

Portugal nåede dog at bide fra sig inden pausen, da Bruno Fernandes kort efter ramte overliggeren med et frækt forsøg. Udligningen udeblev dog.

Første halvleg havde stadig mere at byde på, og endnu en gang anført af Bruno Fernandes, råbte hele den portugisiske VM-lejr på straffespark kort før pausefløjt.

Der var dog ingen hjælp at hente ved dommeren, og da første halvleg blev fløjtet af, var manden i sort hurtigt omsværmet af de portugisiske spillere.

I starten af anden halvleg kom anføreren Cristiano Ronaldo ind for at bidrage til jagten på udligningen, men heller ikke han fik sat sit præg på kampen.

De sidste ti minutter befandt samtlige markspillere sig på Marokkos banehalvdel som følge af et massivt portugisisk pres, men de hårdtkæmpende nordafrikanere brugte alle midler for at klamre sig til føringen.

Det kostede Walid Cheddira to advarsler på under to minutter, hvilket efterlod Marokko med 10 mand i overtiden. Portugal formåede dog ikke at udnytte de otte minutters tillægstid, selvom alderspræsidenten Pepe var umådeligt tæt på at udligne i 97. minut.

Med 1-0 sejren skriver Marokko VM-historie som det første afrikanske hold, der når semifinalen. Her møder de enten Frankrig eller England, der møder hinanden lørdag klokken 20:00