2 min læsningBrasilien-stjerne kritiserer hjemlandet for behandling af landsholdsstjerner: I Brasilien er han bare en tyk mand

Det er åbenbart ikke alle brasilianere, der behandler de brasilianske landsholdsspillere og legender lige godt.

2 min læsning
Ronaldo. Brasilien. Kaká. VM 2022 Qatar.
Foto: Violeta Santos Moura/Reuters/Ritzau Scanpix

Brasilien er igen med, hvor det er allersjovest, når VM-slutrunden i Qatar går ind i sin afsluttende fase.

Og det er langt fra uvant for den sydamerikanske fodboldnation, som er den mest vindende ved VM gennem historien. Her er det blevet til i alt fem VM-titler.

Alligevel er det ikke alle brasilianere, der er udpræget glade for nationens landshold og de spillere, der repræsenterer landet – både nutidens spillere og tidligere spillere. Det fortæller den tidligere brasilianske landsholdsstjerne Kaká i et interview med BeIN Sport ifølge det spanske medie AS.

I interviewet kritiserer Kaká den behandling, som det brasilianske landshold får i hjemlandet. Det gælder både i forhold til spillerne, der lige nu er i Qatar, men også store brasilianske spillere gennem historien.

– Det er mærkeligt at sige det, men mange brasilianere støtter ikke Brasilien. Hvis man ser Ronaldo gå rundt her, vil man tænke ‘wow’. Han er noget specielt her. I Brasilien er han bare en tyk mand, der går ned ad gaden.

– Selvfølgelig elsker mange brasilianere Ronaldo. Jeg selv elsker Ronaldo. Men måden de respekterer ham i Brasilien og i udlandet er forskellig. Jeg ser ham klart mere respekteret uden for landet end i Brasilien.

Tidligere brasiliansk landsholdsspiller: Jeg vil se Messi græde

I forhold til det brasilianske landsholds nuværende spillere, ser Kaká også tendensen spille sig ud under VM 2022 i Qatar.

– Lige nu taler mange mennesker i Brasilien om Neymar, men på en negativ måde. Måske er det på grund af politik, men brasilianere anerkender nogle gange ikke vores talenter.

Kaká og Ronaldo var med på det brasilianske landshold, der i 2002 sikrede det seneste brasilianske VM-trofæ ved VM-slutrunden i Japan og Sydkorea.

Ved VM 2022 i Qatar skal det brasilianske landshold forsøge at gøre dem kunsten efter. Her gælder det i første omgang VM-kvartfinalen mod Kroatien, som spilles fredag eftermiddag klokken 16:00. En kamp der kan følges på DR1 og DRTV.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer