VM 2022

4 min læsningVM-overblik: De er favoritter ved VM 2022 i Qatar

Hvem er favoritter til at vinde VM 2022 i Qatar? Se hvilke nationer, der har vundet VM flest gange i historien, og hvem der er favoritter til at vinde VM 2022 i Qatar her.

4 min læsning
Hvem vinder VM 2022 i Qatar? Hvem er favoritter til at vinde VM 2022? Brasilien, Argentina, Frankrig og mange flere.
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

VM 2022 i Qatar er lige om hjørnet. Men hvem vinder mon VM 2022 i Qatar?

Når VM 2022 fløjtes i gang er 32 nationer på tværs af hele verden samlet til en måneds lang fodboldfest. Alt sammen med ét formål, nemlig for sejren, for hyldesten og for i sidste ende at vinde det legendariske VM-trofæ.

Som optakt til VM 2022 i Qatar dykker vi ned i de historiske VM-perspektiver. For hvem har egentlig vundet VM flest gange i historien? Og hvem er egentlig favorit til at vinde VM 2022 i Qatar?

VM-trofæet er i Danmark

Hvem har vundet VM flest gange i historien?

En VM-slutrunde er verdens største fodboldbegivenhed, og derfor er VM-trofæet den største hyldest, man som fodboldnation kan modtage.

I VMs lange historie, som begynder tilbage i 1930, har der været afholdt 21 VM-slutrunder. Og her har der blot været otte forskellige vindere gennem tiden.

1 VM-trofæ:

Spanien – (1 VM-trofæ)
England – (1 VM-trofæ)

2 VM-trofæer:

Frankrig – (2 VM-trofæer)
Argentina – (2 VM-trofæer)
Uruguay – (2 VM-trofæer)

4 VM-trofæer:

Italien – (4 VM-trofæer)
Tyskland – (4 VM-trofæer)

5 VM-trofæer:

Brasilien – (5 VM-trofæer)

Brasilien er den nation, der har vundet VM flest gange i historien, og de er også favoritter til at vinde igen ved VM 2022 i Qatar.
Brasiliens landshold tager holdfoto inden VM-finalen mod Frankrig den 12. juli 1998, som de endte med at tabe med 3-0 på Stade de France. Foto: Pawel Kopczynski/Reuters/Ritzau Scanpix

Brasilien er den nation, der har vundet VM flest gange i historien med hele fem VM-trofæer – skarpt forfulgt af Tyskland og Italien.

Men faktisk er det Tyskland, der har deltaget ved en VM-finale flest gange. Hele otte gange har tyskerne været i VM-finalen, mens Brasilien og Italien har deltaget ved seks VM-finaler i historien.

Læs mere om, hvem der er favoritter til at vinde VM 2022 i Qatar efter videoen

Hvem er favoritter til at vinde VM 2022 i Qatar?

‘Fodbold er et simpelt spil: 22 mænd jagter en bold i 90 minutter og til sidst vinder Tyskland,’ sådan sagde den tidligere engelske landsholdsspiller, Gary Lineker, om det tyske landshold, efter Tyskland besejrede England i VM-semifinalen i 1990.

Et berømt udtryk er dog også, at ‘bolden er rund’. Med andre ord vil alle 32 nationer, der deltager ved VM 2022 i Qatar, have chancen for at vinde det legendariske VM-trofæ.

VM 2022 – Den ultimative guide til VM i Qatar 2022

Der er dog på forhånd nogle nationer, der, på papiret, har bedre forudsætninger end andre, hvis man tager et kig på de enkelte mandskaber. Og her er Tyskland blot én nation af mange. De er dog ikke den absolutte favorit.

Ser man på bookmakernes bud på, hvilke nationer der har favoritværdigheden, så står det klart, at de historisk mest vindende, der, nærmest uden undtagelser, er forhåndsfavoritter til at kæmpe om VM-trofæet.

Favoritten til at vinde VM-trofæet er således Brasilien. Dernæst følger følger flere store nationer. Således er favoritterne til at vinde VM 2022 i Qatar; Brasilien, Argentina, Frankrig, England, Spanien og Tyskland i nævnt rækkefølge. Hvis man altså skal stole på bookmakernes vurdering.

Har man de danske briller på, så vurderes Danmark til at have 10. størst chance for en VM-triumf af bookmakerne.

VM-skader: Disse spillere misser VM 2022 i Qatar

Ser man på den seneste FIFA verdensrangliste fra den 6. oktober 2022, er det da også overnævnte landshold, der dominerer listen.

Se top 10 på FIFAs verdensrangliste herunder:

  1. Brasilien
  2. Belgien
  3. Argentina
  4. Frankrig
  5. England
  6. Italien
  7. Spanien
  8. Holland
  9. Portugal
  10. Danmark

Hvem der vinder VM 2022 i Qatar, ved man reelt set først, når finalen er afviklet. Læs mere om, hvor og hvornår VM-finalen finder sted her.

VM 2022 i Qatar sparkes i gang den 20. november, når den omdiskuterede værtsnation Qatar møder Sydamerikanske Ecuador i VM-slutrundens åbningskamp.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer